Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamayla, halkı Perşembe günkü ısı artışına karşı uyardı. Ülke genelinde beklenen ve mevsim normallerinin 5-10 derece üzerine çıkacak olan sıcaklıklar, özellikle öğle saatlerinde sağlık sorunları yaratabilir.

“Cuma günü itibariyle sıcaklıklar yerini, sağanak yağışa bırakacak.”

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, duyuruda bulunarak, Perşembe günü hava sıcaklıklarının mevsim normallerinden yukarı çıkacağını bildirdi. Sıcaklıkların en fazla; İç Anadolu, Egenin iç kesimleri, İç Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı taraflarında etkili olması tahmin ediliyor.

Yarın itibariyle yaşanacak yoğun hava sıcaklıklarının, İç Anadolu Bölgesinin kuzeydoğusunda, Doğu Anadolu Bölgesi iç kesimlerinde, Karadeniz Bölgesinin orta ve doğu taraflarında yaz aylarında görülen normal derecelerden 5 ila 10 derece fazla olacağı bilgisi teyit edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yaptığı açıklamada, Cuma günü itibariyle, sıcaklıkların yerini gök gürültülü sağanak yağışa teslim edeceğini söyledi. Beklenen sıcaklık düşüşlerinin ardından, kuzeybatıdan başlayıp, özellikle kuzey bölgelerde sağanak yağış yaşanacak.

Söz konusu bölgelerde görülecek olan yüksek sıcaklık sonrasında oluşacak gök gürültülü sağanak yağışların, sağlık sorunlarına ve kazalara neden olmaması için, halkımızın önlemlerini almaları öneriliyor. Yaz boyunca şahit olunan ani sıcaklık artışlarının, önümüzdeki senelerde de görülebileceği düşünülüyor. Mevsim dengesizliklerine doğanın zarara uğratılması neden gösterilirken, konu hakkında yetkililer; herkesin hassasiyet göstermesi ve üzerine düşeni yapmaları gerektiğinin altını çiziyor. Alınabilecek önlemler sayesinde, benzer durumların önüne geçilmesi beklentisi vurgulanıyor.

“Güneş çarpmasına karşı, halk uyarıldı.”

Giderek değişiklik göstermeye başlayan mevsim dengesizlikleri, bu senede de kendini gösteriyor. Yarın itibariyle benzeri yaşanacak olan sıcaklık artışlarına karşı halk, yetkililer tarafından uyarılıyor. Güneş çarpması neticesinde, vücutta yaşanacak sıvı kayıplarının olumsuz etkileri sonucu rahatsızlıkların yaşanmaması için, özellikle öğle saatlerinde dikkatli olunması tavsiye ediliyor. Kronik sağlık sorunları yaşayanların, 65 yaşın üzerinde olanların ve çocukların iki misli dikkat etmesi gerektiği şu günlerde, gölgelik ve serin alanlarda zaman geçirilmesi öneriliyor.

Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu Düzce'de Havada seçim reklamı kaza ile son buldu