Mahkeme tarafından hakkında müebbet hapis cezası verilen Suriyeli sanığın cezası, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının müdahil olmamasından dolayı bozuldu. Yargılaması yeniden yapılan sanık müebbet hapse çarptırıldı.

BM'den Gazze Ateşkesi Kararı, ABD Çekimser BM'den Gazze Ateşkesi Kararı, ABD Çekimser

Bursa Yıldırım'a bağlı Değirmenlikızık Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl haziran ayında yaşanan olayda, Suriye vatandaşı 18 yaşındaki Dima Ashalem, 4 aylık bebeğinin yanında amcası olan Bakrı Ashalem tarafından öldürüldü. Olayın yaşandığı gün olay yerine gelen ve gözyaşı döken Ashalem ekiplerce gözaltına alınarak sonrasında tutuklandı. Bakrı Ashalem hakkında canavarca hisle adam öldürmek ve gasp suçlarından dava açıldı.

Hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen Ashalem hakkında verilen ceza, Bursa İstinaf Mahkemesi tarafından davaya Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığa avukatı müdahil olmadığından dolayı kararı bozdu.

Bursa 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde tekrar hakim karşısına çıkan Ashalem, ifadesini yineleyerek, olayı hatırlamadığını, şeytana uyduğunu belirterek, "yeğenimi öldürdüğüm için çok pişmanım" ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti tarafından Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatının da katıldığı duruşmada Ashalem'e aynı ceza verildi.

Haber: Ömer KAYA