Cinayet iddiası ile tutuklu bulunan Akram Moustafa ve tutuksuz yargılanan oğlu Mohammad M., hakim karşısına çıktı.

Söz konusu hadise geçen sene başında Bursa Osmangazi'ye bağlı Soğanlı Mahallesi Mahmudiye Sokak'ta yaşandı. Suriye'den gelerek ailesiyle beraber Bursa'ya yerleşen 3 çocuk annesi 34 yaşındaki Fatma Khillo, sabah saatlerinde eşi 41 yaşındaki Abdulrauf Khillo'yu işe yolcu etti. Bursa Kestel'de bir inşaatta bekçi olarak çalışan Abdulrauf Khillo işte olduğu sırada, telefonla eşini aradı ancak ulaşamadı. Vaziyetten şüphelenen Abdulrauf Khillo, eşine bakması için komşularına haber verdi. Komşular eve giderek zili çaldı fakat kapıyı açan olmayınca kapıyı kırarak içeri girdiler. Eve giren komşular, yerde kanlar içinde yatan Fatma Khillo ile karşılaştılar.

Yapılan ihbar sonucu eve gelen sağlık ve polis ekipleri tarafından yapılan inceleme sonucu, Fatma Khillo'nun 24 bıçak darbesiyle öldürüldüğü tespit edildi.

Bursa emniyet ekipleri tarafından evde yapılan incelemede Fatma Khillo'ya ait altınların ve bir miktar parasının çalındığı belirlendi.

İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor İşçi Alımı Heyecanı Atama Kuraları Yaklaşıyor

Emniyet ekiplerince yakalanan ve ailenin tanıdığı Suriyeli 41 yaşındaki Akram Moustafa'nın ellerindeki yaralar ve yüzündeki çizikler dikkat çekti. Akram Moustafa yapılan sorgulama ardından adliyeye sevk edildi ve tutuklanarak cezaevine konuldu. Tutuklu sanık Akram Moustafa ve 15 yaşındaki oğlu Mohammad M. ile ilgili Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten adam öldürmek, gasp, hırsızlık ve konut dokunmazlığına ihlali suçlarından dava açıldı. Karar duruşmasında sanık, oğlu ve taraf avukatları hazır bulundu.

Cinayet sanığı Akram Moustafa, cinayetin ve diğer suçların oğlu, Mohammad M. tarafından işlediğini, kendisinin suçsuz olduğunu savunurken, Mohammad M. ise, yaşının küçük olmasından dolayı, babasının kurtulmak için suçu üzerine attığını belirterek, 'Cinayeti ve hırsızlık suçunu babam işledi, beni yanında zorla götürdü" dedi.

Cinayetle ilgili toplanan deliller sonucu mahkeme heyeti Akram Moustafa'ya 'Kasten adam öldürmekten ağırlaştırılmış müebbet, 'Gasp, hırsızlık, konut dokunmazlığına ihlali suçlarından toplam 21 yıl hapis cezasına hükmetti. Ayrıca suçun sabit olduğu anlaşıldığından iyi hal uygulamayarak, tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Cinayet sanığının tutuksuz oğlu Mohammad M. ile ilgili ise mahkeme, adam öldürmeye yardımcı olmaktan ağırlaştırılmış müebbet, yaşının küçük olması nedeniyle yapılan indirimler sonucunda 5 yıl 10 ay hapis cezası verdi. Ayrıca Mohammad M., yağmadan 5 yıl 5 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mohammed M.'nın adam öldürmeye yardımcı olmak ve yağma suçundan cezaları onanması durumunda, diğer suçlardan verilen cezalarında 5 yıl içinde başka suç işlemesi halinde ceza evine gireceğine hükmedildi.

bursada-gecen-yil-oldurulen-kadin-ile-ilgili-davanin-karar-durusmasi-yapildi-002.jpg

Haber: Murat ASLAN