FIFA, kulüplerin milli takımlara oyuncu göndermesini zorunlu kılan maddeyi, dünyada etkili olan coronavirüs salgını nedeniyle Mart ve Nisan ayları için askıya aldığını duyurdu.

Bursaspor-Bucaspor 1928 Maçı Biletleri Satışa Çıktı Bursaspor-Bucaspor 1928 Maçı Biletleri Satışa Çıktı

FIFA'nın resmi internet sitesinden duyurulan kararda, corona virüs tedbirleri çerçevesinde ülkeler arasında koyulan seyahat kısıtlamalarından dolayı Mart ve Nisan aylarında kulüplerin milli takımlara oyuncu gönderme zorunluluğunun kaldırıldığı belirtildi. Açıklamada; alınan bu kararın sadece oyuncular ve halkın sağlığı ile ilgili olmadığı belirtilerek, bazı takımların önemli futbolcularının salgın nedeniyle sahalardan uzak kalacağı, bazı kulüplerin ise bu gelişmelerden etkilenmeyeceği vurgulandı. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak, rekabete zarar gelmesinin önlenmesinin amaçlandığı belirtildi.

Diğer taraftan, FIFA, Mart ve Nisan aylarında yapılması planlanan tüm uluslararası müsabakaların, gereksiz sağlık risklerinden ve potansiyel haksız spor durumundan kaçınmak için güvenli ortam oluşuncaya kadar ertelenmesini önerdi.

Söz konusu açıklamada ayrıca, Asya ve Güney Amerika'da oynanacak olan FIFA Dünya Kupası eleme maçlarının da, FIFA ile ilgili konfederasyonlar arasındaki görüşmelerden sonra ertelendiği hatırlatıldı.