Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi olan Prof. Dr. Beril Dedeoğlu'nun cenaze töreni sırasında anlamlı bir konuşma gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yitirdiğimiz ilim insanlarımız, dünyamızda yeri doldurulamayan boşluklar bırakıyor" dedi.

Yaşamını yitiren Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyesi Prof. Dr. Beril Dedeoğlu adına Galatasaray Üniversitesinde düzenlenen törene, önemli isimler katılım gösterdi. Tören sırasında yapılan konuşmalarda katılımcıların ve öğrencilerin gözyaşı dökmesi, görenleri duygulandırdı.

Törende konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yitirdiğimiz ilim insanlarımız, dünyamızda yeri doldurulamayan boşluklar bırakıyor. Şu anda Beril Dedeoğlu hanımefendinin ölümü sebebiyle bir araya toplandık. Değerli Beril hocamız, bakan, rektör, YÖK üyesi, Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu Üyeliği sıfatlarını taşıyan ve uzun süredir birlikte çalıştığımız bir mesai arkadaşımızdı. Görevli bulunduğu her alanda birikimi, üretkenliği ve hanımefendi tavrıyla oldukça sevilen, saygı gören bir isim oldu. Uluslararası ilişkiler konusunda sahip olduğu yerli ve milli bakış açısı, bu konuda yaptığı değerlendirmeler ufkumuzu açtı. Hayatını kitap, makale, konferans, röportaj şeklinde oluşturarak meydana getirdiği ürünlere adadı. Yetiştirdiği talebeler ve aldığı görevlerle her zaman ülkesine karşı sorumluluğunu yerine getirdi. Topluma hizmet etmekten heyecan duyan hocamızın genç denilecek yaşta aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Beril hocamızla birlikte yapmayı istediğimiz çok çalışma vardı." dedi.

Bursa'da Kazanan Mustafa BOZBEY oldu! Bursa'da Kazanan Mustafa BOZBEY oldu!

“Hocamız, bilim dünyasından kayan bir yıldızdır.”

Ülkemizin özellikle de uluslararası ilişkiler ve güvenlik politikaları konusunda kritik bir süreçte olduğunun altını çizen Erdoğan, "Biliyorum ki, kendisinin de aklında gerçekleştirmek istediği çok projesi vardı. Umarım ki ondan kalan yeri öğrencileri ve mesai arkadaşları, çalışmalarını devralarak sonuçlandırabilsinler. Hocamız, bilim dünyasından kayan bir yıldızdır. Kendisine Allah'tan rahmet diliyorum. Tüm ailesine, akademi dünyasına ve yakınlarına baş sağlığı temenni ederim." Dedi.

Törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yanı sıra, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, Galatasaray Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ertuğrul Karsak, Dedeoğlu'nun ailesi, akademisyenler ve öğrenciler de hazır bulundu.

Kaynak: Bültenler