Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim gecesinde balkon konuşması yaptı. Balkon konuşmasında ekonomi mesajları geldi!

CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey oldu CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey oldu

4.5 yıl boyunca seçim yok… Hedef 2023…

Tarabya’daki Huber Köşkü’nden Açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından seçim açıklaması geldi. Eşi ile balkon konuşmasına çıkan Cumhurbaşkanı’ndan ekonomi mesajları geldi. Ekonomiye dair mesajları, direkt olarak ekonominin iyileştirilmesine yönelikti. Güçlü bir ekonomi için bundan sonra çok daha iyi adımlar atılacak olduğunun bildirilmesinin yanı sıra, yapılan hatalar da 1 Nisan itibariyle telafi edilecek dendi.

‘‘Önümüzde 4,5 yıla yakın, kesintisiz bir icraat dönemi var. Artık sık sık seçimlerle iç içe olmayacağız. Şimdi hep önümüze bakacağız ve Türkiye'de ekonomisiyle siyasetiyle özellikle savunma sanayisiyle yatırımlarla üretimlerle nasıl meşgul olacağız, buna odaklanacağız ve adımlarımızı da buna göre atacağız. Bu seçimlerde seçilen belediye başkanlarımız şehirlerini 5 yıl idare edeceği gibi biz de görev süremiz boyunca ülkemizi yönetmeyi sürdüreceğiz.’’

Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, aynı zamanda ‘‘Büyükşehirlerde kaybetmiş olabiliriz; ancak birçok belediye ve ilçelerde kazandık’’ açıklaması da yapıldı. Bunun yanında Erdoğan tarafından yapılan açıklamada, seçimin kazanının AKP olduğu da söylendi. Bu açıklamaları ile gündeme gelen Erdoğan, ekonomi mesajları ile ekonominin teknolojiye ve ihracata yapılacak olan yatırımlar ile büyüyecek olduğu açıklaması da yapıldı.

Güçlü Türkiye Hedefine Odaklıyız!

Güçlü Türkiye ekonomisi için Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde ve Hazine ve Maliye İşler Bakanı Berat Albayrak tarafından direkt olarak plan program yapılacaktır. Erdoğan tarafından yapılan açıklama, kesinlikle ekonomide güçlü ekonomi için hedefe odaklanılmış olduğudur.

‘‘Gündemimizde çok önemli bir reform programı var. Türkiye olarak serbest piyasa ekonomisi kurallarından taviz vermeden, kendi hedeflerimiz doğrultusunda oluşturduğumuz güçlü ekonomi programını dikkatle hayata geçireceğiz. Artık bizim için ekonomide reformların hayata geçirileceği, büyük ve güçlü Türkiye hedefine tavizsiz şekilde odaklanacağımız uzun bir dönem var.’’

Türkiye’de reform dönemi başlıyor. Mümkün olduğunca ekonomi alanında yapılacak olan yenilik çalışmaları Türkiye ekonomisinin güçlenmesi için yeterli olacaktır. Erdoğan yaptığı açıklamalar ile ekonominin gelişmesi adına gerekeni yapacağına dair söylemlerini sürdürmeye devam ediyor. Ülke tarafından ekonominin iyileştirilmesi yönünde umut var!

Kaynak: Bültenler