Anayasa Mahkemesi'nin 57. kuruluş yıl dönümü hasebiyle düzenlenen törene katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, salona girişinde Kılıçdaroğlu'nun da aralarında bulunduğu tüm protokolle tokalaştı.

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu arasında herhangi bir sohbet gerçekleşmezken, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Çubuk'ta saldırıya uğrayanlardan biri olan Meclis Başkanvekili Levent Gök, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile Erdoğan salona gelmeden önce uzun süre sohbet etti.

Gerçekleşen törende bir konuşma yapan AYM Başkanı Zühtü Arslan, yargının hiçbir gücün etkisi altında kalmaması gerektiği uyarısı yaparak, ''Son yıllarda yaşadığımız tecrübeler yargının sadece yasama ve yürütmeye karşı değil aynı zamanda her türlü paralel yapı ve oluşuma karşı da bağımsız olması gerektiğini göstermiştir" ifadelerini kullanan Arslan, "Hakim hiçbir şart ve ahvalde aklını ve vicdanını başkasına emanet edemez'' dedi.

Başkan Zühtü Arslan konuşmasını şu şekilde sürdürdü; 42 bin bireysel başvuru dosyasının mahkemenin gündeminde olduğunu belirterek, iptal davalarında son yıllarda yaşanan artışa vurgu yaptı. Son 2 yıl içinde norm denetiminde iptal davalarının sayısında çok hızlı bir yükseliş yaşandığını belirten Arslan; " Mevcut iptal davalarının yaklaşık yüzde 70'i de kanunlaşan OHAL KHK'ları ve Cumhurbaşkanlığı Kararnameleri'nden oluşmaktadır. Şu anda mahkememizin önünde 21 Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi bulunmaktadır'' dedi.

Muharrem İnce Bursa'da Ziyaretlerde Bulundu Muharrem İnce Bursa'da Ziyaretlerde Bulundu

aym-kurulus-yil-donumu-001.jpg

Kaynak: Bültenler