Bugün yapılan kurul toplantısında 2020 yılı Nisan ayı ve Haziran dönemine dair elektrik tarifelerin belirlendiğini söyleyen Yılmaz, 2020 yılı Nisan ayı Mayıs ayı  vede Haziran aylarına yönelik herhangi bir fiyat artışı söz konusu değildir.

Korona virüsle mücadele sürecinde elektrik vede doğal gazda kesinti yapılmamasıyla alakalı değerlendirmelerde bulanan Başkan Yılmaz enerji sektörün üzerine düşen fedakârlığı yapması gerektiğini söyledi.

Yılmaz  konuşmasına şöyle devam etti: Sayın Cumhurbaşkanımızın elektrik vede doğal gaz kesme konusunda vermiş olduğu mesaj çok net. Sosyal devlet olmanın gereğiyle biz de bu zamanı yakından takip ediyoruz.

Bursa'da Yeni Yıl İle Birlikte Tüp Fiyatlarına Zam! Bursa'da Yeni Yıl İle Birlikte Tüp Fiyatlarına Zam!

Hizmetlerin aksamaması vede vatandaşlarımızın mağdur edilmemesi hayati önem taşımakta. Enerji sektöründe ise görev yapmakta olan herkes daha çok dikkatli, daha çok titiz çalışması gereken günler içersindeyiz.

Kurum olarak Bakanlığımız eşgüdüm olarak tam bir işbirliği içersinde çalışmaktayız ilerleyen günlerde alınması gereken yeni tedbirler olursa bu tedbirleri vakit geçirmeden alacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.

7/24 AKARYAKITA ULAŞABİLİRSİNİZ

Akaryakıt sektöründen gelen dönüşümlü olarak çalışma bazı bayilerin belirli saatlerde kapanması yönünde taleplerini değerlendiren Başkan Yılmaz; henüz böyle bir adımın gündemlerinde olmadığını, öncelikle halkdan evde dışarı çıkmamalı evde kalmalarını söyledi.

Hayatın akışında sorumlulukların ve ihtiyaçların sürdüğünü ve bu noktada akaryakıt sektöründeki hizmetlerin aksamamasının önemini vurgulayan EPDK Başkanı Yılmaz; “Vatandaşlarımız 7/24 akaryakıta ulaşabilmeli ve bu konuda en ufak bir sıkıntı ile karşılaşmamalı.

Piyasanın sürdürülebilirliğin korunması için halkımızı da mağdur etmeyecek şekilde yeni önlemler almak söz konusu olduğu zaman Kurumlarımızla irtibatlı şekilde üzerimize düşeni yaparız.