Yerel seçimlerden sonra ekmekte zam beklentisi oluşması sonrası İnegöl Fırıncılar Kooperatif toplantısında Fırıncılar Federasyonu başkanı zam olmayacağını ifade etti.

Yerel seçimlerden sonra önce benzin, sonra elektrik daha sonra ise sigara fiyatlarına gelen ardı ardına zamlardan sonra ekmeğe zam yapılacağı haberleri vatandaşlarda büyük bir tepkiye yol açmıştı. Yerel seçimden önce Bursa’nın da dahil olduğu bazı şehirlerde ekmeğe zam yapılmış fakat yapılan zam yürürlüğe girmenden geri alınmıştı.

Tüm bu bilgi kirliliği içerisinde Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, İnegöl Fırıncılar Kooperatifi'nin toplantısına katıldı. Balcı, ekmek zammı ile ilgili sorulan yoğun soruların ardından ekmeğin kilosunun 6.25 TL olduğunu söyleyerek, herhangi bir zammın söz konusu olmadığını ifade etti.

Balcı Zam Kesinlikle Söz Konusu Değil

İnegöl Fırıncılar Kooperatifi Başkanı Davut Bıyık, davet üzerine İnegöl'e gelen Balcı burada konu ile ilgili gelen sorular üzerine yaptığı açıklamada; ''Yeni bir fiyat artışı şu günlerde söz kesinlikle gündemimizde bulunmuyor. Ekmeğin, kilogram fiyatı 6 lira 25 kuruş uygulanıyor. Ham madde fiyatlarda değişiklik olursa, o zaman zam olayını enine boyuna düşünürüz. Geçen yıla göre ham madde fiyatlarında yüzde 40 oranında bir artış olduğu doğrudur. Yalnız un fiyatlarında değil, tüm işletme giderlerinde bir değişiklik var. Fırıncı esnafımız bugüne kadar özveri göstermişlerdir.

Gaziantep Halıcıları Moritanya'ya Ticaret Heyeti Düzenledi Gaziantep Halıcıları Moritanya'ya Ticaret Heyeti Düzenledi

Türkiye genelinde günde ortalama 6 milyon adet ekmek israf ediliyordu. Ekmeği israf etmeme konusunda Cumhurbaşkanımız başkanlığında başlatmış olduğumuz kampanya neticesinde israf oranını 4 milyon 900 bine düşürmüş durumdayız. Bu durum halkımızın ekmeği daha bilinçli tüketmemesinden kaynaklanıyor. Eski alışkanlıklarımızdan vazgeçmemiz ile birlikte bu israf oranın daha da düşmesini bekliyoruz. Artık belki fazla gider ya da farklı nedenlerle ihtiyacımızdan fazla ekmek alma düşüncesini tamamı ile terk etmemiz gerekiyor. Artık gece 1'de her yerde ekmek bulma imkânınız bulunuyor. Tüketici olan halkımız tüketeceği kadar ekmek alması israfın giderilmesi açısından son derece önemlidir. Fazla ekmek alıyorsa da iyi muhafaza edip, israf etmemesi gerekiyor. Fırıncılarımız da satacağım düşüncesiyle fazla ekmek üretmesinler. Bunu hayvana yem olarak da verseniz olmaz. Ekmeği, hayvana yem olmaktan kurtarmalıyız" şeklinde açıklamalarda bulunmuştur.

Haber: Muhammed ASLAN