Bursa Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezuniyet töreni düzenlendi

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanlığı tarafından düzenlenen mezuniyet töreninde 423 öğrenci mezun olmanın sevincini yaşadı.

Kekemelikten "eğitimle" kurtulup hayallerine koşuyorlar Kekemelikten "eğitimle" kurtulup hayallerine koşuyorlar

BUÜ'den yapılan açıklamaya göre, İlahiyat Fakültesi bahçesinde gerçekleştirilen 43'üncü mezuniyet törenine BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen, İl Milli Eğitim Müdürü Sabahattin Dülger, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, mezun öğrenciler ve aileleri katıldı.

Kılavuz, burada yaptığı konuşmada, törende hazır bulunan akademisyenler arasında İlahiyat Fakültesi'nin 43 farklı mezuniyet törenine şahitlik eden tek akademisyen olduğunu aktardı.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sürecinde mezuniyet törenlerinin arzu edilen coşkuda gerçekleştirilemediğini vurgulayan Kılavuz, "Gönül arzu ediyordu ki tüm mezunlarımız, onların aileleri ve akademisyenlerimizle birlikte geniş katılımlı mezuniyet törenleri düzenleyelim. Ancak bu maalesef 2 yıldır mümkün olmuyor. İnşallah önümüzdeki yıllarda bu hayalimizi gerçekleştirebileceğiz." ifadelerini kullandı.

Doğrudan insana dokunan iki meslekten birinin ilahiyatçılık olduğunun altını çizen Kılavuz, "Sizleri bu anlayış ve donanımla mezun ediyoruz. Hayatınız boyunca hangi işi yaparsanız yapın; bilgiye ve adalete dayalı çalışın. Hikmetli işler yapın. Doğruluktan ayrılmayın. Hepinizin yolu açık olsun. Rabbim yar ve yardımcınız olsun." değerlendirmesinde bulundu.

İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilal Kemikli ise köklü bir birikimi ve geleneği olan bir fakülte konumuna geldiklerini belirterek, "Fakültemiz marka değeri yüksek, aranılan ve nitelikli bir fakültedir. Öğrencilerimiz, bugün böylesi bir fakülteden mezun oluyorlar. Bu yıl 423 öğrencimizi mezun ediyoruz. Fakültemizden bugüne kadar 8 bine yakın mezun verdik. Bu tablonun oluşmasına katkı sunan tüm akademisyenlerimize, öğrencilerimize ve ailelerine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz." açıklamasında bulundu.

Programda Dr. Öğr. Üyesi Murat Yurtsever öğrenciler için kaleme aldığı mektubu okudu. Mezunlar adına Şüheda Yılmaz'ın konuşma yaptığı tören, öğrencilerin anı belgelerini almaları ve kep fırlatmalarıyla sona erdi.