İsrail, BM Yardım Merkezini Vurdu: 5 Ölü İsrail, BM Yardım Merkezini Vurdu: 5 Ölü

Vladimir Putin, Soçi'de yaptığı görüşme sonrasında devlet başkanlığı rezidansının önünde uğurlama yaparken Cumhurbaşkanı Erdoğan ile bir süre ayak üstü sohbet etti.

Kendisinin yanında çalışan 30 kişi Kovid-19 nedeniyle hastalandığını anlatan Vladimir Putin, en yakınında 24 saat çalışan bir kişi dahil bunların üçüncü doz Kovid-19 aşısını geç yaptırması nedeniyle virüs kaptığını söyledi.

Buna rağmen kendisine bir şey olmadığını anlatan Vladimir Putin, antikorunun çok yüksek olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “antikor sayısının kaç olduğunu” sorması üzerine Putin, 15 ya da 16 olduğunu tam hatırlamadığını dile getirdi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu miktar çok düşük olduğunu, kendisinin antikor sayısının 1000’in üzerinde olduğunu söylemesi üzerine Putin, antikor hesaplamalarındaki farklılıktan dolayı bu rakamların değişik olduğunu, kendisinin yüksek antikor sahibi olduğunu yineledi.

Vladimir Putin, "Benim antikorum yüksek. Virüs kapan kişi ile gün boyu beraber olmamıza rağmen hasta olmadım."

Vladimir Putin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a 3'üncü aşıyı Rus "Sputnik" aşısı olmasını tavsiye etmesi üzerine, "Onu ben de BioNTech olarak aldım." 

Vladimir Putin de bunun üzerine bir dahaki sefere Sputnik yaptırmasını önerdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tokalaşırken Vladimir Putin, "Ziyaret için teşekkür ederim. Görüşme çok yararlı ve kapsayıcı geçti. Temasta olacağız."