Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü Gazze'deki İsrail Saldırısında 107 Filistinli Öldü

Doktorun 410'u çocuk olmak üzere 510 kişiye virüs bulaştırdığı belirtilirken, virüsü bilerek bulaştırıp bulaştırmadığı soruşturuluyor.

HIV virüsünün bulaştığı Bibi ailesi Pakistan'ın güneyinde kırsal bir bölgede yaşıyor. Bibi Ailesi şu günlerde çok büyük bir sıkıntı içerisinde çünkü 10 yaşında olan oğulları Ali Reza, AIDS hastalığına yakalanmış durumda.

Durum karşısında açıklamam yapan anne, oğlunun HIV pozitif olduğunu duyduğu gün yıkıldıklarını, uykusuz geceler geçirdiklerini, oğlunun tekrardan sağlıklı olmasını dilediklerini belirterek, " nasıl üzülmeyelim. Oğlumuz 10 yaşına yeni bastı" ifadelerini kullandı.

Üstelik Ali Rıza, bölgede HIV virüsüne yakalanan tek çocuk da değil. Ali gibi 410 çocuk daha bu sorunla karşı karşıya. Söz konusu virüsün de çocuklara AIDS hastası olan bir doktordan bulaştığı düşünülüyor. Olayla ilgili doktor gözaltına alınarak, virüsü bilerek mi bulaştırdığı araştırılıyor.

Konuyla ilgili bir sağlık çalışanı tarafından yapılan açıklamada, şimdiye kadar 13 bin 800 kişinin tarandığını, hiçbirinin  yüksek risk grubunda olmadığını belirterek,  " 510'u HIV pozitif çıktı. bunlardan 410'u çocuk, 100'ü yetişkin" açıklamasına yer verildi.

Söz konusu skandal, bir bölgede HIV vakalarının özellikle çocuklar arasında yoğun olarak görülmesi üzerine ortaya çıktı.

pakistanda-hiv-virusu-tasiyan-doktor-virusu-yuzlerce-kisiye-bulastirdi-2-001.jpg

Nüfusu 197 milyon olan Pakistan'da Sağlık Bakanlığı'nda kaydı bulunan 23 bin HIV vakası var. Bakanlık yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, virüs genellikle kullanılmış şırıngadan bulaştığı belirtiliyor.

Kaynak: Bültenler