İşçi Partisi Milletvekili Chris Bryant, David Amess'in ölümünden sonra yaptığı hoşgörü çağrısı nedeniyle kendisini ölümle tehdit eden 76 yaşındaki bir adamın bugün gözaltına alındığını duyurdu.

David Amess'in seçmenleriyle birebir yaptığı görüşme sırasında öldürülmesi, bu tür görüşmelerde güvenliğin nasıl sağlanacağı tartışması başladı.

Polisin, bu tür görüşmeler öncesi milletvekillerine eşlik etmesi ya da öncesinde seçmenlerin aranması olası önlemler arasında gösteriliyor.

Aileleri siyaseti bırakmalarını istiyor

Bazı milletvekilleri, tehditler nedeniyle güvenliklerinden endişe eden aile üyeleriyle parlamentoda göreve devam edip etmeme arasında kaldıklarını söyledi.

Eski bakanlardan Andrea Leadsom "Birçoğunun aileleri, neden bunu yaptıklarını soruyor ya da siyaseti bırakmaları için yalvarıyor. Yine de milletvekillerini harekete geçiren şey, dünyayı daha iyi bir yer haline getirme arzusudur. Bu kadar basit ve derin."

Ülkede David Amess'ten önce, 1979 yılında Airey Neave, 1981 yılında Robert Bradford ve 1984 yılında Anthony Berry ve 2016 yılında Jo Cox saldırı sonucu yaşamını yitirmişti.

ABD'de Kasırga ve Hortum: 2 Kişi Öldü, 25 Bin Ev Elektriksiz Kaldı ABD'de Kasırga ve Hortum: 2 Kişi Öldü, 25 Bin Ev Elektriksiz Kaldı

Terör eylemi ilan edildi

1997 yılından beri milletvekili olan 69 yaşındaki David Amess, seçim bölgesi Essex'teki toplantısı esnasında 15 Ekim saat 12.05'te (TSİ 14.05) bıçaklı saldırıya uğramıştı.

Toplantının yapıldığı Belfairs Metodist Kilisesi'ne giren saldırgan, milletvekilini birden fazla bıçaklamıştı. Saldırı sonrası 25 yaşındaki zanlı gözaltına alınırken, olayın terör eylemi olduğu açıklanmıştı.

Haber ajansı PA, saldırganın Somali kökenli Ali Harbi Ali olduğunu duyururken, terörle mücadele ekipleri zanlıyla bağlantılı olduğu düşünülen Londra'daki bazı adreslerde arama yapmıştı.