Camide, 110 öğrencisi olan Kur'an kursunun yer aldığı yapılan açıklamada, kursta "silahlı cihadın" öneminin anlatıldığı iddia edildi.

Bunun üzerine İçişleri Bakanı Gerald Darmanin'in talebiyle bu caminin kapatılması için gerekli prosedürlerin başlatıldığını duyurdu.

Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal yaptığı açıklamada, "İslamcılığa", nefrete ve radikalleşmeye karşı taviz vermediklerini belirterek, "Cumhuriyete saldırı gerçekleştirdiği zaman, (Cumhuriyet'in) ona yanıt vermesi gerekiyor. Güçlü şekilde yanıtlamalı. Caminin kapatılması için gerekli prosedürlerin başlatılmasını istedik."

İçişleri Bakanı Darmanin, 29 Eylül'de, "ayrılıkçı" yasası yürürlüğe girmeden önce ülkede "aşırıcıların" olduğu 650 yerin kapatıldığını ve 24 bin yerin polis tarafından denetlendiğini vurgulamıştı.

Epic Games Store'da Bahar İndirimleri Başladı Epic Games Store'da Bahar İndirimleri Başladı

Darmanin, Kasım 2020 yılından beri "radikalleştiği" iddiasıyla 89 camide yapılan denetlemelerin sonucunda 3'te 1'inin kapatıldığını dile getirmişti.

Fransa yönetimi, ağustos ayında kabul ettiği "ayrılıkçı" yasasıyla Müslümanların hayatına müdahale ettiği gerekçesiyle eleştiriliyor.

Yasa ile ele alınan başlıca konular arasında, kamu hizmetinde tarafsızlık ve cumhuriyet prensiplerine uygunluk, çok eşlilik ve zorla evlendirme, uzaktan eğitimin yasaklanması, özel okulların durumunun gözden geçirilmesi, derneklerin faaliyet finansal anlamda denetlenebilir olması yer alıyor.