Söz konusu kararda kamu sağlığı meselelerinin önemli olduğunun altını çizen Kevin Munoz, "Bu politikalar, uluslararası hava ve karayolu ile seyahat için uygulanacaktır."

İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Netanyahu’ya tepkiler büyüyor İsrail’in başkenti Tel Aviv’de Netanyahu’ya tepkiler büyüyor

Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücü Koordinatörü Jeff Zients 21 Eylül tarihinde yaptığı basın toplantısında, uluslararası uçuşlar için Biden yönetiminin yeni politikalarını duyurmuştu.

Zients, kasım ayından itibaren ülkeye seyahat yapacak 18 yaş üzerindeki tüm yabancı ülke vatandaşlarından tam aşılı olduklarına dair kanıt isteyeceklerini söylemişti.

Negatif PCR testi zorunluluğu devam edecek

Amerika yönetimi uçuştan önce son 72 saat içinde yapılmış negatif PCR test sonucu uygulamasına devam edecek.

Ayrıca söz konusu politika ile Amerika'nın yasaklı ülkeler listesinde olan Şengen ülkeleri ve İngiltere'den yabancı ülke vatandaşlarının Amerika'ya seyahatine izin verilecek.

Karar ile 19 aydır kapalı olan Meksika ve Kanada sınırlarından karayolu ile Amerika'ya giriş mümkün olacak.

Donald Trump, Mart 2020 yılında Şengen bölgesinde yer alan Avrupa ülkelerin  yanı sıra İngiltere, İrlanda ve Brezilya'dan Amerika'ya seyahat yapan yabancı ülke vatandaşlarına getirilen seyahat yasağı 26 Ocak'tarihinde kalkacağını açıklamıştı.

Biden yönetimi 20 Ocak'tarihinde göreve geldikten sonra söz konusu yasakların devam edeceğini duyurmuştu.