Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Filistin büyükelçileriyle buluştuğu toplantıda; “İki devletli çözümü savunduklarını söyleyen herkesin, Filistin devletini tanıması gerekir.” Dedi.

İstanbul'da düzenlenen ‘Avrupa Ülkelerinde Görevli Filistin Büyükelçileri İstişare Toplantısı'na katılan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Filistin Dışişleri Bakanı Riad Malki ve Avrupa ülkelerinde görev yapan birçok Filistin büyükelçisinin de hazır bulunduğu toplantıda, Filistin meselesiyle ilgili olarak önemli mesajlar verildi. Bakan Çavuşoğlu; Filistin sorununun, Türkiye’nin öncelikli meselelerinden biri olduğunun altını çizdi. Açıklamalarına devam eden Bakan, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda Filistin için gerçekleştirdikleri adımlardan da bahsederek, konunun önemini vurguladı.

“Filistin devleti çok zor bir süreçten geçiyor.”

Toplantıda Filistin büyükelçileriyle bir araya gelen Bakan Çavuşoğlu; “Filistin’in yaşadığı zorlu süreç gün geçtikçe daha vahim bir tablo çizmektedir. İsrail hükümetinin Filistin halkını hedef alan tarihi ve meşru haklarını ihlal girişimleri ve başka bazı tarafların yasa dışı fiilleri, devletin istikrarını bozmaya yöneliktir. Türkiye, uluslar arası olan bu davada Filistin’in müdafaasıyla ilgili ön planda yer almaya devam etmektedir. Kıymetli kardeşim Bakan Riad Malki ile beraber, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunu konuyla ilgili adım atmasını sağladık. Bu adımla birlikte, Kudüs'ün statüsünü değiştirmeyi çabalayan her türlü hareketi hükümsüz yapan bir kararın ezici çoğunlukla onaydan geçmesi mümkün oldu. Yine İsrail güvenlik güçlerinin devam eden saldırılarına karşı, Filistinli sivil vatandaşlara korunma sağlanmasıyla ilgili BM Genel Kurulunda ezici üstünlükle bir diğer kararın çıkarılması da başardıklarımızın içinde yer alıyor. Bu çalışmalarımıza devam ederek, Filistin davasını uluslararası toplumun gündeminde tutmamız oldukça önemlidir.” Şeklinde konuştu.

“Bakan Çavuşoğlu ‘Bu bizim için kutsal bir davadır.’ Dedi.”

Yapılan toplantıda İsrail hükümetinin sergiledikleri tutumu eleştirerek, Gazze’de yaşanmakta olan trajedilerin kabul edilemez olduğunu vurgulayan Dışişleri Bakanı, konuşmasında; “İsrail, yaptığı hatalardan ders almadan, yanlışlarını sürdürmeye devam etmektedir. İki devletli çözümü devre dışı bırakma tutumu içerisinde olan ve şiddetten beslenerek yürütülen bu pervasız kampanya kabul edilemez. Konuyla ilgili olarak barış ve adaletin sağlanmasıyla ilgili çabalarımız devam edecektir. Bu bizim için kutsal bir davadır.” Dedi.

Sedat Yalçın'ın Projeleri Diğer Adaylara İlham oluyor! Sedat Yalçın'ın Projeleri Diğer Adaylara İlham oluyor!

Kaynak:AA