Sigara Paketlerinde Yeni Düzenlemeler Sigara Paketlerinde Yeni Düzenlemeler

Bursa’da arkadaşları gezmeye çıktıkları otomobilde silah pazarlığı yaparken tabancanın ateş alması sonucu vurulan Dilek Bozal'ın davası sonuçlandı.

Bu herkesi derinden üzen olay ise, 13 Haziran 2017 tarihinde merkez Yıldırım ilçesinde meydana geldi. Muhammed Ertaş, Dilek Bozal, Resul Eren ve Yasin K., gece otomobille gezmeye çıktılar. Daha sonra özel bir hastanenin bahçesine gelen arkadaş gurubunun yanına Oğuz Ton geldi. Burada Oğuz ton’a ait tabancı için iki taraf pazarlık yapmaya başladı.

Mahkemede sanıkların ifadelerine göre Resul Eren tabancayı boşaltıp Muhammed Ertaş’a verdi. Bu sırada tabanca nedeni bilinmeyen bir şekilde ateş aldı ve Ertaş’ın yanında oturan Dilek Bozal bacağından yaralandığı için bayıldı. Arkadaş gurubu ise Bozal'ın silah sesinden korkup bayıldığını düşünerek yollarına devam ettiler. Fakat yaklaşık bir saatlik araba dolanmasını ardından genç kadının yaralandığı anlaşıldı. Kız arkadaşının yaralandığı gören erkek arkadaşı Muhammed Ertaş ile Yasin K., yaralı kadını özel bir hastanenin acil servisine götürdü. Fakat tüm müdahaleye karşın Dilek Bozal, aşırı kan kaybından hayatını kaybetti. Durumu öğrenen Ertaş ve Yasin K. otomobile binip, kaçtılar.

Davada Kararlar Açıklandı

3 şüpheli ile silahın sahibi Oğuz T. hakkında Bursa 5.’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde '’Adam öldürmek’' suçundan açılan davada ise süreç şu şekilde ilerledi. Yargılama esnasında tutuklu 2 sanık da serbest bırakıldığı görülüyor. Kararın verileceği son duruşmada Muhammed Ertaş, Resul Eren ve Yasin K. ile avukatları ile birlikte hazır olurken, Oğuz T. ise duruşmaya katılmadığı görüldü. Son savunmalarını yapmaları istenen sanıklardan ilk olarak Muhammet Ertaş, "Ben gerçekleştirmediğim bir olaydan ötürü 10 ay tutuklu kaldım. Silaha herhangi bir temasım olması. Olayı bana mal etmeye çalışıyorlar. Beraatımı istiyorum” ifadesini kullandı. Diğer sanıklar Yasin K. ve Resul Eren de suçlamaları kabul etmeyerek beraatlarını istediler.

Sanık avukatlarının yaptığı son savunmalar ile birlikte mahkeme kısa bir arada verdi. Mahkeme heyeti aranın ardından, Dilek Bozal'ın sevgilisi Muhammed Ertaş’a iyi hal indirimi uygulanarak 6 yıl olan cezası 5 yıla indirildi. Resul Eren'e 2 yıl 6 ay, Oğuz Ton'a ise 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Yasin K’nın ise beraatına karar verildi.

Haber: Muhammed ASLAN