Gelenek üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan koltuğunu bu defa Kuvayı Milliye Ortaokulu'nda okuyan 6. sınıf öğrencisi 12 yaşındaki Ozan Sözeyataroğlu'na bıraktı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Küçük cumhurbaşkanı, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nden memnun musunuz?' diye gelen soruya, "Sistem güzel çalışıyor" yanıtı salonda gülüşmelere neden oldu. Ozan'ın bu cevabı üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Benim vereceğim cevapları veriyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 23 Nisan konuşmasından ana başlıklar şöyle;

"Sevgili çocuklar değerli misafirler, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne milletin evine hoşgeldiniz.

Muharrem İnce Bursa'da Ziyaretlerde Bulundu Muharrem İnce Bursa'da Ziyaretlerde Bulundu

İstikbalimizin teminatı olan siz çocuklarımızın 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. Bu vesileyle tüm dünya çocuklarına en kalbi sevgilerimi gönderiyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere devletimizin kuruluşu ve bugünlere gelmesinde emeği olan herkesi şükranla anıyorum. Gazilerimize sağlıklı, hayırlı, uzun ömürler diliyorum."

Erdoğan konuşmasında; "Bugün çocuk bayramımızla beraber, meclisimizin dualarla açılışının 99. yılını kutluyoruz. Vatanımızın işgal edildiği bir dönemde Ankara'da açılan Büyük Millet Meclisi, bağımsızlığımızın da başlangıcı olmuştur. Meclis en karanlık günlerde güç ve cesaret aşılamıştır" ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Bültenler