Özel Haber / Murat ASLAN 31 Mart yerel seçimine sayılı günler kala Cumhur ittifakı toplam oy oranında hedef olarak yüzde 52 oy oranını belirledi.

Cumhur ittifakının oldukça geniş katılımla gerçekleştirdiği büyük İstanbul mitingi ile adeta gövde gösterisi yaptığı görülüyor. Bu doğrultuda mitingde konuşan millet ittifakının MHP genel başkanı Devlet Bahçeli 31 Mart yerel seçimlerinde ülkenin bekası ve daha güçlü bir ülke için poylarının genel seçimlerden alınan yüzde 52’den az olmaması gerektiğini vurguladı.

Katılımın yüksek olduğu miting son derece coşkulu geçerken Cumhur ittifakının Genel Başkanları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bahçeli ve Cumhur İttifakının desteklediği AKP İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı Binali Yıldırım başta CHP olmak üzere gizli ve açıktan ittifak kurduğu partilere yoğun eleştiri getirdiği görüldü. Özellikle bu seçimin normal yerel seçimlerden çok daha önemli ve anlamı olduğu vurgulanırken vatandaşlardan destek istendi.

Yüzde 52 Oy Hedefi Zor Görünüyor

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli tarafından ifade edilen yüzde 52 oy oranını yakalamak ise mevcut anketler ve yaşananlar dikkate alındığında odlukça zor görünüyor. Özellikle ekonomik sorunlar ve zamlar dolayısı ile zor durumda kalan vatandaşlar ve Suriyeli sığınmacılar sorunu eklenince nu yerel seçimde Cumhur İttifakının oy oranının yüzde 40 ile 45 bandı arasında kalabileceği ifade ediliyor. Tabi unutulmaması gereken nokta ise yerel seçimlerde hala yüzde 12 civarında bir kararsız seçmen bulunması. Bu kararsız seçmenlerin eğilimleri ve seçime katılım oranı birçok şehirde ve genelde seçimin galibini belirleyecek gibi görünüyor.

Birçok Büyükşehirde Başabaş Mücadele

Sedat Yalçın'ın Projeleri Diğer Adaylara İlham oluyor! Sedat Yalçın'ın Projeleri Diğer Adaylara İlham oluyor!

Diğer yerel seçimlerin aksine 31 Mart yerel seçimlerinde başta Ankara ve İstanbul olmak üzere birçok büyükşehirde kıyasıya bir rekabet yaşandığı görülüyor. Bu anlamda Bursa, Ankara, İstanbul, Antalya, Adana, Mersin, Balıkesir, Hatay, Denizli, Aydın gibi yerlerde Cumhur ittifakı ile Millet ittifakının adayları arasında kıyasıya bir mücadele yaşanıyor. Ve bu illerde kazanan adayların ipi kıl payı farklı göğüsleyeceği ifade ediliyor. Yine bu şehirlerde çok büyük oranda kazananı kararsız seçmenlerin tercihi belirleyecek gibi görünüyor.