Amerikalı araştırmacılar, her 30 hastadan 1’inde, göz akının iltihaplanması olan ‘pembe göz’ olarak da bilinen konjonktivite rastlandığını açıkladı.

Amerikan Oftalmoloji Akademisi tarafından yapılan araştırmalar sonucunda corona virüsün şimdiye kadar açıklanmayan bir belirtisinin daha bulunduğu belirtildi. 

Habere göre, akademi, pembe göz olarak bilinen konjonktivitin de semptomlar arasında dikkate alınması gerektiğini açıkladı. Araştırmayla, ABD’de COVID-19 teşhisi konuşan her 30 hastadan 1’inde konjonktivit görüldüğü duyuruldu.

ABD’li doktorlar, Çin’deki birçok hastaneden elde edilen sağlık verilerinin yer aldığı başka çalışmalara da vurgu yaparak, bu araştırmada 1099 corona virüs hastasının 19’unda konjonktivit  tespit edildiğini açıkladı.

ŞU BELİRTİLER DE VARSA DİKKAT EDİN!

Hamilelikte Mide Bulantısı: Hafif Beslenme ve Bol Sıvı Önerisi Hamilelikte Mide Bulantısı: Hafif Beslenme ve Bol Sıvı Önerisi

Konjoktivit, göz akını örten şeffaf dokunun ve göz kapaklarının içinin iltihaplanması şeklinde görülen bir sorun. Uzmanlar konjonktiviti olan kişilerin aynı zamanda ateş ve solunum zorluğu yaşamaları durumunda, COVID-19 şüphesi nedeniyle sağlık kurumlarına başvurmaları konusunda uyarıyor.