Yaşamını yitiren kişide yapılan test sonrası hantavirüs saptandı. Otobüsteki diğer 32 yolcunun da teste tabi tutuldu neticeler bekleniyor.

Kemirgenlerden insana bulaşan vede tedavisi olmayan virüsün, insandan insana bulaşmadığı bu yüzden salgın tehlikesi de oluşturmadığı söylendi.

Çin'in Wuhan kentinde aniden ortaya çıkan vede bütün dünyaya hızla yayılan yeni tip koronavirüs Kovid-19 can almaya devam ediyor, Çin'de yeni bir gelişme daha yaşandı.

Çin' Yunnan eyaletinden Shandong eyaletine dönen bir işçi, pazartesi günü otobüste aniden yaşamını yitirdi.

Uygulanan test neticesi yaşamını yitiren kişinin hantavirüs taşıdığı görüldü. Otobüste diğer 32 yolcu da teste tabi tutulduğu ve neticelerin beklendiği söylendi.

inde-simdi-de-hantavirus-alarmi-koronavirus-ile-semptomlari-ayni.jpg

Atina'da Sahra Çölü'nden Gelen Toz Bulutu Gökyüzünü Turuncuya Boyadı Atina'da Sahra Çölü'nden Gelen Toz Bulutu Gökyüzünü Turuncuya Boyadı

KEMİRGENLERDEN GEÇİYOR

Bunyaviridae ailesinden RNA virüsü olan hantavirüs, ve fareler diğer bazı kemirgenler tarafından taşınmakta. İnsanlar, bu kemirgenlerin tükürük yada dışkısıyla temas ettiği zaman hemen enfekte olabiliyor.

TEDAVİSİ YOK

Kuluçka zamanı 12 ile 21 gün olan vede semptomları Kovid-19'a benzeyen hantavirüs enfeksiyonun aşısı yada bilinen bir tedavisi yok. Koronavirüs olduğu gibi, hastanın yaşam fonksiyonları destekleniyor.

SALGIN TEHLİKESİ BULUNMUYOR

Sosyal medya üzerinden yeni bir salgın ortaya çıkabileceği yorumları yapılırken, Twitter'hesabında ise hantavirüs etiketi dünya çapında trend oldu. İnsandan insana bulaşma özelliği olmayan virüsün salgın tehlikesi bulunmuyor.