“BİNLERCE KİŞİ BORÇ SARMALINDA”

Türkiye’de 23 milyon icra dosyası olduğuna dikkat çeken CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, bunların sebeplerinden birinin de sokaklarda dağıtılan el ilanlarıyla kredi veren bazı kuruluşların vatandaşları dolandırması olduğunu kaydetti. 

CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın, TBMM’de görüşülen finans şirketlerinin denetim altına alınmasını içeren kanun teklifi üzerine partisi adına söz aldı. 3 yıl önce Meclis kürsüsünden Çiftlikbank’la ilgili yaptığı uyarıları hatırlatan Aydın, konuyla ilgili araştırma önergesi verdiklerini ancak bu önergenin AKP oylarıyla reddedildiğini ve sonucunda da binlerce vatandaşın 1 milyar TL dolandırılarak mağdur edildiğini dile getirdi. 

“HER 4 VATANDAŞTAN 1’İ İCRALIK”

Erkan Aydın, kanunları çıkarmanın, Resmî Gazete’de yayımlamanın yeterli olmadığını bunların takipçisi olmak gerektiğinin altını çizdi. Yaptığı konuşmada son zamanlarda şehir merkezlerinde duvarlarda, direklerde ya da internette “Kredi notunuz sıfırsa, bankalardan size para çıkmıyorsa, ev hanımıysanız, emekliyseniz, gelin, kefilsiz, koşulsuz sizlere kredi verelim” diye ilanlarla karşılaşıldığını belirten Aydın, “Banka kredi vermiyor, belki bir geliri yok, işi yok ancak bir nakit olarak para veriyorlar. Burada, sizi davet ediyorlar, kişisel verilerinizle ilgili her türlü bilgiyi alıyorlar. O bilgilerde anne kızlık soy isminden, TC kimlik numarasından, adrese kadar her şey var ve karşılığında da 3-5 bin lira para veriyorlar. Vatandaş da o parayla işini görüyor ancak birkaç ay geçmeden karşınıza bir borç geliyor, 3-5 bin lira olmuş 12-13 bin lira. Türkiye’de 23 milyon icra dosyası var, her 4 vatandaştan 1’i icralık. Durum böyleyken, burada bu düzenlemeler yapılmadığı için internette, Kızılay’da, Bursa Heykel’de, her yerde bunların ilanları var. Umarım bu kanun çıktıktan sonra bunlar engellenir” diye konuştu. 

Selçuk Türkoğlu, seçim çalışmalarını BURSARAY’a taşıdı Selçuk Türkoğlu, seçim çalışmalarını BURSARAY’a taşıdı

“DENETİMİN ÇOK İYİ YAPILMASI GEREKİYOR”

Jet Fadıllar, Deniz Fenerleri, YİMPAŞ, KOMBASSAN, Endüstri Holding gibi vurgunculara 300 bin vatandaşımızın parasını kaptırdığını ifade eden Aydın, 20 yılın sonunda AKP iktidarının ülkeye bıraktığının koskoca bir borç olduğunu söyledi. Aydın konuşmasını şöyle sürdürdü:

“23 milyon icra dosyası var. Sadece Şubat ayının ilk haftasında vatandaşın bankalara olan borcu 723 milyon arttı. Bireylerin bankalara olan toplam borcu ise 860 milyar TL. 3 milyon 471 bin kişi ise bankalar tarafından takipte. Yani bu kanunları buradan çıkarmak, Resmî Gazete’de yayımlamak yeterli değil; bunların takipçisi olmak gerekiyor. Vatandaşı kolay para, kolay ev, kolay taşıt alma hayalleriyle kandıranlarla mücadele etmek gerekiyor. Denetimin çok iyi yapılması gerekiyor; aksi takdirde, buradan çıkaracağınız kanunlar sadece kağıt üzerinde kalır ve 10 binlerce vatandaş dolandırılmakla, umutları karşılığında geleceklerini, çoluklarının çocuklarının rızkını kaybetmekle karşı karşıya kalır.”