1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olacak sözleşmeyi hizmete almanın bir iyi niyet göstergesi olduğunu kaydeden Başkan Aktaş, “Büyükşehir Belediyesi mensupları olarak bugüne kadar sergilediğimiz kararlılık ile hassasiyetin bundan sonra daha da artarak süreceğine inanıyorum” dedi.

Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan bin 851 personel ile Bursa Su ve Kanalizasyon İdaresi’nde (BUSKİ) görev yapan 639 personelin yüzü bir kez daha güldü. Heykel’deki tarihi başkanlık binasında Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) Başkanı Levent Uslu arasında imzalanan toplu sözleşme ile memur ve sözleşmeli maaşlarına 1 Nisan tarihinden itibaren geçerli olmak üzere ‘tavan ücret olan’ brüt 1200 TL’den iyileştirme yapıldı.

Bursa için yepyeni bir sayfa

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 31 Mart seçimlerinin geride kaldığını ve Bursa için yepyeni bir sayfa açıldığını ifade etti. 1 Nisan sabahıyla birlikte mesaiye başladıklarını söyleyen Başkan Aktaş, tüm Bursa’nın belediye başkanı olarak şehrin daha güzel yarınlara gidebilmesi adına ellerinden gelen gayreti ortaya koyacaklarını vurguladı. 8 Nisan tarihinde mazbatayı aldıklarını, bundan 5 gün sonra ilgili kanun gereği 13 Nisan tarihinde Büyükşehir Belediye Meclisi’ni topladıklarını belirten Başkan Aktaş, “Gündem maddelerimizden bir tanesi de sosyal denge ile alakalı bu konuydu. Ve 15 Nisan tarihi itibariyle biz sözleşmemizi BEM-BİR-SEN genel başkanımızla birlikte karşılıklı imzalamış olduk” diye konuştu. Hizmete alınan toplu sözleşmenin samimiyet göstergesi olduğuna değinen Başkan Aktaş, “Şehrimizin daha güzel yarınlara gidebilmesi adına arkadaşlarımızdan bugüne kadar olduğundan daha fazla performans bekliyorum. Sözleşmenin imzalanmasında emeği ve katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Başkan Aktaş, devleti düşünen yaklaşımları nedeniyle BEM-BİR-SEN Başkanı Levent Uslu’ya teşekkür etti.

Başkan Aktaş’a teşekkür

Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret Başkan Mustafa Dündar, çarşı esnafına ziyaret

BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Levent Uslu ise mazbatayı alır almaz ayağının tozuyla memur ve sözleşmeli personeli sevindiren Başkan Aktaş’a şükranlarını iletti. Yapılan iyileştirme ile çalışanların geçim şartlarının biraz daha hafiflediğini söyleyen Uslu, “Bundan sonra daha gayretli olmak görevimizdir. İşimizi en iyi şekilde yapacağız. Bursa’ya hizmet için alın terimizi ortaya koymalıyız. Toplu sözleşmemizin her iki taraf için de hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

BEM-BİR-SEN Başkanı Levent Uslu, günün anısına Başkan Aktaş’a üzerinde ‘Allah’ lafzı bulunan bir tablo hediye etti. Sendika yetkilileri, ziyaret sonunda Başkan Aktaş’a ayrıca çiçek takdim etti.

Kaynak: Bültenler