Siber suçlar ile mücadele alanında büyük bir proje başlatıldı. Siber Akademi Projesi ile uzman kişilerden eğitim alacak olan Emniyet görevlileri, bu alanda bilgi sahibi olacak.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve İstanbul Üniversitesi kolektif çalışması ile polis teşkilatının siber alanda eğitim alması sağlanacak.

Polis Sempozyumu

Yapılan sempozyum ile projenin detaylandırılması da sağlandı. Dijital Çağda Güvenliğin Dönüşümü ve Bir İç Güvenlik Aktörü olarak düzenlenen sempozyumda konuşma yapıldı. Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan tarafından Polis Eğitim ve Kongre merkezinde açılış konuşması yapıldı. İnsanlık tarihi kadar eski olan bir suç olgusundan bahsedil. Açılış konuşması bu şeklide yapıldı. Suç kavramının zamana ve mekana göre de değişen bir kavram olduğundan bahsedildi.

‘‘Cezaların ağır olması insanları suç işlemekten vazgeçirmediği için pro-aktif tedbirler geliştirilmeye çalışılmıştır. Bu alandaki faaliyetler de zaman içerisinde evrilerek somut bir suç önlemeye yönelik tedbirlerden ziyade, bireylerin suç işlemesinde etkili olabilecek sosyal, çevresel, kültürel ve ekonomik faktörlerin incelenmesi gerektiğini ortaya koymuştur.’’ Şeklinde konuşmasını sürdürdü.

Siber Akademi Projesi Detayları

Suç kavramının dijital üzerinden anlatıldığı sempozyumda, Siber Akademi Projesi ile ilgili de açıklamalar yapıldı. Dünyadaki gelişim ve değişimlerin suç kavramını dijital ortama taşıması ile alınan önlemler de değişti. İstanbul Emniyet Müdür Mustafa Çalışkan tarafından şu açıkla yapıldı; İşte o sözler…

BTÜ, Yabancı Dil Eğitiminde Yenilik: HyFlex Öğrenme Modeline Geçiş! BTÜ, Yabancı Dil Eğitiminde Yenilik: HyFlex Öğrenme Modeline Geçiş!

"Dijital mecrada neredeyse her suç tipinin işlenebilmesi mümkün. Tabii polis olarak bizim de dijital ortamlarda suçu tespit etmemiz, dijital delilleri elde etmemiz ve şüpheliyi yakalamamız gerekiyor. Bu duruma gecikmeden ayak uydurmak adına İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak önemli adımlar atıyoruz. Örneğin, Siber Akademi isimli bir projemiz var. Amacımız sanal ortamdaki suç ve suçlularla mücadelede başta bilişim ve hukuk alanında tam donanımlı akademisyenler olmak üzere kamu ve özel sektörde kendini yetiştirmiş uzman yetkililerin bir araya getirilmesi ve bu alanda çalışan personelimize gerekli eğitimlerin verilmesidir. Sultanbeyli ilçemizde bu amaçla üç katlı bir eğitim merkezi oluşturduk." Şeklinde Siber Akademi projesi hakkında detayları sundu.

Proje detayları emniyet mensuplarına iletilecek…

Kaynak: Bültenler