Bursa'nın İnegöl İlçesine tarlalarda çalışmak üzere Şanlıurfa'dan gelen tarım işçileri, daha okul çağına gelmemiş çocuklarıyla birlikte kurdukları çadırlarda yaşam mücadelesi veriyor.

Günlük çalışma ücretleri 50 lira olan mevsimlik işçiler, dışarıda kurdukları ocakta yemeklerini pişiriyor, duş vs. gibi diğer ihtiyaçlar da yine açık alanda karşılanmaya çalışılıyor.Yaşadıkları tüm bu sıkıntılara memleketlerinde yaşamakta olan ailelerine para göndermek için katlandıklarını belirten işçilerle şu şekilde açıklamalarda bulundular.

Zekiye Arslan isimli mevsimlik işçi, Şanlıurfa'dan geldiğini, astım hastası olmasına rağmen yine de çalıştığını bunun karşılığında 50 lira yevmiye aldığını ifade etti.

"İnovasyon Yüzyılı-Türkiye'de Sağlığın Geleceği" raporu açıklandı "İnovasyon Yüzyılı-Türkiye'de Sağlığın Geleceği" raporu açıklandı

Hasibe Kubacık isimli işçi ise İnegöl'e 6 aylık bebeği ile geldiğini, mecburiyetten dolayı çadırlarda çocuğunu bırakarak tarlada çalıştığını belirterek, " çok soğuk oluyor. Çadırda büyütmek zorundayım, durumumuz yok" ifadelerini kullandı.

Haber: Murat ASLAN