Süper Lig'de kalma mücadelesi veren iki takım bu haftasonu karşılaşacak. Karşılaşma Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak. Bu haftaya kadar Bursaspor 33 puan toplarken, Göztepe ise 34 puan ile hemen üst basamakta bulunuyor.

İki takım arasında şimdiye kadar oynanan maçlarda Bursaspor'un Göztepe'ye karşı üstünlüğü dikkat çekiyor. Bursaspor, Süper Lig ve kupa maçları dahil şimdiye kadar rakibini 21 kez sahasında misafir etti. Bu karşılaşmaların 11'ini Bursaspor kazanırken, 7 maçta ise sahadan berabere ayrıldı. 3 maçtan ise Göztepe galibiyetle ayrıldı. Bursaspor'un atmış olduğu 28 gole karşılık Göztepe 9 gol attı.

Bursaspor deplasmanında en son galibiyeti 20 yıl önce alan Göztepe, Süper Lig'de 28 Kasım 1999'da oynanan maçı 2-1 kazandı. O tarihten bugüne kadar Göztepe, çıkmış olduğu 3 Bursa deplasmanında da galibiyet elde edemedi. Bu sezon ligin ilk yarısında İzmir'de oynanmış olan maç 0-0 sona ermişti.

Süper Lig'de Bursaspor bu sezon kendi sahasında oynadığı 16 maçta toplam 19 puan topladı. Ligde kazanmış olduğu 6 maçın 4'ünü evinde elde etmiş olan Bursaspor, 7 defa berabere kalırken, 5 defa da sahadan yenilgi ile ayrıldı.

Bursa Temsilcisi kendi evinde 3 maçtır kazanamıyor. Göztepe de deplasmanda oynadığı maçlarından istediğini elde edemedi. 16 deplasman maçında Göztepe yalnızca 10 puan topladı. 3 galibiyet alan ve bir defa berabere kalan Göztepe, 12 defa da sahadan puansız ayrıldı.

Nilüfer Belediye Futbol, Bandırma Etispor'u 2-0 Yenerek Liderliği Sürdürdü! Nilüfer Belediye Futbol, Bandırma Etispor'u 2-0 Yenerek Liderliği Sürdürdü!

Haber: Osman KAYHAN