Böylece yeşil beyazlı takım düşme hattından çıkarak.

Diğer taraftan Akhisarspor da toplamış olduğu 24 puanla ligin son sırasında yer alıyor. Eğer Akhisarspor yenilirse hem çok ihtiyaç duyduğu 3 puanı kaybedecek hem de düşme hattında olan Bursaspor'a  puan kazandırmış olacak. Akhisarspor 3 puanı alırsa puanını 27’ye yükseltecek ve ligde kalma umudunu sürdürecek.

Bursaspor Süper Lig'de Akhisarspor ile oynadığı son üç maçtan ikisini kazandı. Daha önceden  oynanan dört maçtan ise sadece bir puan alabilmişti.

Bu sezonun oynanan ilk maçta ise Akhisarspor'a 4 gol atan  Bursaspor, daha önce oynanan beş maçın toplamında bu kadar gol atabilmişti.

Süper Lig tarihinde  bugüne kadar Bursaspor'u beş defa yenen Akhisarspor bu galibiyetlerden  dört tanesini sezonların ikinci yarılarında alması dikkat çekici.

İki takım arasında arasında oynanan son dört  lig maçında ortalama olarak dört gol oldu.

Bursaspor bu sezon Süper Lig'de 705 hava topuyla en fazla hava topu kazanan takım  olurken Akhisarspor'da bu sayı 474 oldu. 

Her iki takım tarihlerinde 18 defa karşı karşıya gelirken bu maçlardan 7 tanesi beraberlikle sonuçlandı. Akhisar 6 maçtan galibiyetle ayrılırken Bursaspor'un  5 galibiyeti var.

Galatasaray, Ali Koç'un Açıklamalarına Yanıt Verdi Galatasaray, Ali Koç'un Açıklamalarına Yanıt Verdi

İki takımın bu sezon performanslarına bakılınca Bursaspor 5 haftadır kazanamıyorken, Akhisarspor  son 5 maçta 3 galibiyet ve 2 mağlubiyet aldı.

Haber: Osman KAYHAN