Milli Takım maçı nedeniyle ara verilen lig maçlarında 4'üncü haftaya girilirken, bu sezona mağlubiyetle başlamasına rağmen oynadığı son 2 maçta galibiyet elde eden Bursaspor, sahasında Osmanlıspor'u misafir ediyor. Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu'nda oynanacak maçın başlama saati ise 16.30. Bu zorlu maçın hakemi ise Emre Malok, Malok'un yardımcıları ise Mehmet Kapluhan ve Seyfettin Ünal, dördüncü hakem de Serkan Önsal.

Bu sezon ki ilk maçında 3-1'lik skorla Fatih Karagümrük’e mağlup olan, sonrasında ise sahasında Akhisarspor'a karşı 2-1 galip gelen ve son maçında ise Eskişehirspor deplasmanını da 2-0 kazanan Bursa Temsilcisi, 6 puanla üst sıraları zorluyor. 

Bursaspor’un bu haftaki rakibi Osmanlıspor ise; sezona evindeki 2-1'lik Boluspor galibiyetiyle başlamasına rağmen, Keçiörengücü'ne 1-0 kaybederken, Adanaspor ile de 2-2 berabere kaldı. Yakalamış olduğu galibiyet serisini devem ettirmek isteyen Bursaspor’da Yevhen Seleznov ve Özer Hurmacı'nın Osmanlıspor maçında sahada olması beklenirken, bu sezon gollere yaptığı katkıyla dikkatleri çeken Kubilay Kanatsızkuş'un, da ilk 11'deki yerini alacağı düşünülüyor. 

Nilüfer Belediye Futbol, Bandırma Etispor'u 2-0 Yenerek Liderliği Sürdürdü! Nilüfer Belediye Futbol, Bandırma Etispor'u 2-0 Yenerek Liderliği Sürdürdü!

Bugüne kadar resmi maçlarda 15 kez karşılaşan iki takımın bu karşılaşmalardan 4'er galibiyet elde ettikleri, diğer 7 maçta ise tarafların, birer puanla sahadan ayrıldığı gözleniyor. Diğer taraftan Bursaspor'un kendi sahasında oynadığı maçlarında ise rakibiyle arasında denge söz konusu. Bursa'da bugüne kadar 6 kez karşılaşan iki takım bu maçlardan 2'şer galibiyet, beraberlik ve mağlubiyet ile ayrıldı.

Bursaspor bu zorlu maçı kazanması durumunda rakibiyle olan puan farkını 5'e çıkaracak. Eğer  Osmanlıspor kazanırsa Bursaspor’un 1 puan önüne geçecek.

Haber: Osman KAYHAN