Haber: Osman KAYHAN

Milli maçlar ve seçim dolayısı ile Süper lige verilen 2 hafta aranın ardından Bursaspor deplasmanda Alanyaspor ile çok önemli bir maça çıkıyor.

Alanyaspor – Bursaspor maçı ligin konumu ve gelecek haftalar için çok kritik bir önem sahip. Bunun ana nedeni Bursaspor’un arka arkaya puan kayıpları ile ligde 15 sıraya kadar gerilemiş olmasıdır. Maçtan önce 26 haftada 28 puan toplayan Bursaspor 16. Sıradaki en yakın takibi Göztepe’nin sadece 1 puan önünde yer alıyor.

Üstelik bu hafta Göztepe evinde ligin son sırasındaki rakibi Akhisarspor ile karşılaşıyor. Bursaspor bu maçtan puan ya da puanlarla ayrılamaz ise bitime 7 hafta kala son 3 sıraya geriliyor. Taraftarları en çok endişelendiren konulardan biri ise takımın son 10 haftada sahadan sadece 1 kez galip ayrılması olarak ifade ediliyor.

Sakatlar Can Sıkıyor

Bursaspor’un bu kritik maçta en önemli handikaplarından biride çok sayıda sakat ve oynayıp oynayamayacağı belirsiz futbolcusu olması gösteriliyor. Alanyaspor maçında oynaması şüpheli isimlerden en önemlileri ise Sakho, Shehu, Tunay Torun, Barış Yardımcı isimleridir. Zaten gol yolarlında büyük sıkıntı yaşayan Bursaspor’un bu kritik maçta nasıl bir hücum ve savunma performansı göstereceği ise taraftarlar bakımında büyük merak uyandırıyor. Rakip Alanyaspor’da Fernandes dışında çok önemli bir eksik bulunmuyor.

Alanyaspor Evinde Çok Farklı

Rakip Alanyaspor evinde oynadığı 13 maçta sadece 3 kez mağlup olup kalan 10 maçta ise 7 galibiyet ve 3 beraberlik ile son derece başarılı bir performans sergiliyor. Özellikle Teknik Direktörlük koltuğuna Sergen Yalçın’ın gelmesi ile hücumda oldukça etkili bir performans sergileyen Alanyaspor evinde oynadığı son 5 maçta hiç mağlup olmaz iken 11 puan topladığı görülüyor.

Bursaspor'dan Hakem Kararlarına İlişkin Sitem Dolu Açıklama Bursaspor'dan Hakem Kararlarına İlişkin Sitem Dolu Açıklama

Bursa spor ise deplasmanda en kötü performansa sahip takımlardan biri olarak görülüyor. Oynadığı 12 maçta sadece 1 kez galip gelebilen Bursaspor aldığı 7 beraberlikle ise deplasmanda zor yenilen bir takım olunmasına rağmen galibiyet alınamaması Bursaspor’un puan cetvelindeki bu zor durumunun tek açıklaması olarak ifade ediliyor. Alanyaspor – Bursaspor maç saati ise 16:00 olarak belirlenmiştir.