Yeşil beyazlı kulübe destek olmak için Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın önderliğinde Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, parti temsilcileri ve iş adamları, Bursaspor Kulübü'nün yeni yönetimine ziyarette bulundu. Söz konusu ziyaret Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri'nde gerçekleşti.

Gerçekleşen ziyarette bir konuşma yapan Bursaspor'un arkasında olduklarını gösterme amacıyla ilin önde gelenleriyle bir araya geldiklerini söyleyen Bursa Valisi Yakup Canbolat, “ Bursaspor'un geldiği nokta itibariyle içinde bulunduğu durum hiçbirimizin içine sinmedi. Süper Lig'den düşmesi, mali sorunlar Bursaspor'a gönül veren hiçbir insanın kabul edeceği bir durum değil ama bundan sonraki süreçte neler yapılabilir, bunu konuşacağız, her türlü katkıyı iş insanlarımız, kurumlarımız, siyasilerimiz verecektir” dedi. Bursaspor’un bir marka olduğunu, Bursa'yı temsil noktasında eski görkemli günlerini tekrar yaşamasını, Bursasporlular da övünmelerini istediklerini belirterek, yeni yönetimin zor ve zahmetli bir yola çıktığını, el birliğiyle bu zorlukların aşılacağını ve Bursaspor'u istenilen noktaya getireceklerini söyledi.

Ziyarette konuşan bir diğer isim de Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş oldu. Yeni yönetimi kutlayan Aktaş, önlerindeki süreç başarı diledi. Yeşil beyazlı kulübün layık olduğu Süper Lig'e döneceğine olan inancını vurgulayarak, FIFA'daki dosyanın kaldırılması ve stadyumla ilgili açıklamalar yaptı. Bursaspor’la ilgili transfer yasağı ve -6 puan gibi ceza ihtimalinin gündemde olduğunu belirterek, "Ben aynı zamanda işadamıyım. Borcun bir miktarının tamamlanmasıyla alakalı ben de birilerinden ricada bulundum. Geri ödemek kaydıyla, bu miktar tamamlandı. Kulübümüz de onore etmiş ama yapılan yorumlar hiç hoş değil. Bu şehrin belediye başkanı olarak üzerime düşen sorumluluk varsa, bunu yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın" ifadelerini kullandı.

Ayrıca stadyumla ilgili olarak da konuşan Başkan Aktaş, timsahın kafası ile ilgili yaklaşık 12 milyon liralık bir çalışma olduğunu, işlerin sağlıklı yürüyememesinden dolayı müteahhit ile anlaşmayı feshettiklerini, acil bir ihale ile yeniden çalışmalara başlanacağını ve stadyum ile ilgili olarak bilgilendirmelerde bulunacaklarını belirtti.

Bursaspor’un yeni Başkanı Mesut Mestan, ziyaretin gerçekleşme amacının Bursaspor olduğunu belirterek, "Bugün burada gördüğünüz manzara, Bursa şehrinin tüm Türkiye'ye göstereceği büyüklüktür. Biz bir bütünüz, Bursaspor, hepimizin ortak bir değeri. Geçmiş yıllarda büyük başarılarımız vardı, hem Türkiye'nin hem Avrupa'nın takımı olduk. Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettik, 'Yeniden Zirve'ye sloganıyla başlamak istiyoruz. Hepimiz için Bursaspor çok önemli. Layık olduğumuz Süper Lig'de şehrimizi yeniden temsil edeceğiz" dedi.

Gemlik Belediyespor: Ulusal Başarıdan Sonra Uluslararası Arenada Gemlik Belediyespor: Ulusal Başarıdan Sonra Uluslararası Arenada

Yapılan açıklamalar sonrasında görüşmeler basına kapalı şekilde devam etti.

Haber:Osman KAYHAN