Bir sonraki hafta düşme potasında bulunan Göztepe'yi sahasında misafir edecek olan Bursaspor'da 8 oyuncu sarı kart sınırında bulunuyor.

Süper Lig'de kalma mücadelesi veren Bursaspor, Cuma günü Antalyaspor'a misafir olacak. Antalya'ya bu maç için erken giderek hazırlık çalışmalarını Antalyaspor kulübünün tesislerinde devam eden Bursaspor, bu kötü gidişata dur diyerek ligde kalma mücadelesi sürdürmek istiyor. Ligin ilk yarısında Antalyasapor'a 2-0 yenilen Bursaspor, sonraki 17 maçta sadece bir defa kazanabildi.

Yeşil-beyazlı takımı bu kritik maç öncesinde bekleyen bir başka tehlike ise kart sınırında bulunan oyuncuların sayısının fazla olması. Bursaspor'da 8 oyuncu, sarı kart sınırında bulunuyor. Bursaspor'da Aytaç Kara, Ertuğrul Ersoy, Allano Lima, Tunay Torun, Aurelien Chedjou, Iasmin Latovlevici, Umut Meraş ve Ramazan Keskin, oynanacak maçta kart görürlerse bir sonraki maç olan Göztepe maçında forma giyemeyecek. Bursaspor'un ligde kalmak için Göztepe ile çekiştiği ve bu maçta ev sahibi konumunda olmasının avantajını değerlendirmek istemesinden dolayı oyuncuların kart görmemesi gerekiyor.

Akhisarspor ile berabere kalması ve sonrasında düşme hattında bulunan Büyükşehir Belediyesi Erzurumspor'a karşı yenilen Bursaspor, çok kritik bir sürece girdi. Bursaspor Antalyaspor maçını kazanması durumunda Göztepe karşısına yüksek moralle çıkacak. Göztepe'yi yenmesi durumunda puan eşitliği olduğunda Bursaspor ikili averajda üstün duruma gelecek.

Bursaspor, Erzurum'da almış olduğu 2-0'lık yenilgi sonrası ikili averaj üstünlüğünü rakibine kaptırmıştı. Erzurumspor'u sahasında 2-1 yenen Bursaspor, mavi beyazlı takım ile olası bir puan eşitliğinde de ikili averajda geride bulunuyor.

Bursaspor, Bucaspor 1928'e 2-0 Yenildi Bursaspor, Bucaspor 1928'e 2-0 Yenildi

Haber: Osman KAYHAN