Kripto Para Birimleri Fırsatlar ve Risklerin Dengesi Kripto Para Birimleri Fırsatlar ve Risklerin Dengesi

Konuyla alakalı olarak Basın İlan Kurumu Resmi İlan Portalı'nda 27 Haziran'da yayımlanan Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi'nin ilgili kararında, "Davacılar İnci İnhal, Kafkas Pasta Şekerleme San. ve Tic. A.Ş. tarafından adî konkordato talep edilmiş ve İ.İ.K.'nın 286'ncı maddesinde belirtilen belgelerin eksiksiz olarak sunulduğu belirlenmiştir. Yasa gereğince geçici konkordato mühleti verilmiş, tensiben alınan kararların bir kısmının ilanı gerekmiştir" ifadelerine yer verildi. Aile içinde yaşanan anlaşmazlıklardan dolayı Kafkas grubuna kayyum atandığı da belirtiliyor.

Bursa’nın bu köklü markasının kurucusu Ali Şakir Tatveren, 1930 yılında Kafkas Kolektif Şirketini kurdu ve ilk dükkanını da Bursa'da Atatürk Caddesi'nde faaliyete soktu. Şirketin kurucusu Tatveren 1957 yılında yaşamını yitirince şirketin idaresi eşi Nedret Tatveren ve çocukları Alparslan, Atilla ve Yüksel Tatveren’e geçti. Faaliyet alanları olan Pasta ve şekerleme yapımında önemli bir marka olan Kafkas, karyoka ismiyle piyasaya sürülen üzeri çikolata kaplı kestane şekerlemesi ile de bilinilirliğini arttırdı. Şirket 1970'lere gelindiğinde artan talebi karşılayabilmek amacıyla teknolojik altyapısını yeniledi ve 1980'li yıllarda kestane şekerinin türevlerini yapmaya ve Bursa dışına bayilik vermeye başladı. Markalaşma yolunda önemli adımlar atan Kafkas'ın 1995 yılında şirket yapısı AŞ'ye dönüştü. 

Günümüzde 100'den fazla farklı ürün çeşidine sahip olan Kafkas, bugün dördüncü kuşak tarafından yönetiliyor. Faaliyet alanı yaklaşık 20 bin metrekare olan Kafkas, yılda 700 ton kestane işleme kapasitesine sahip.

Kaynak: Bültenler