Bursa’nın Kentsel ilçesinde yaşayan Raif Demircan isimli vatandaş, bahçesine yüzlerce çeşidin bulunduğu meyve ve sebze dikerek, üretim yaparken turizmi de hareketlendirmeyi başardı. Müteşebbis adam işe, Bursa’ya gelen Araplara bahçesini gezdirmekle başladı. Ziyaretçi turistler, ilk defa karşılaştıkları meyveleri dalından koparıp, yemenin tadına varınca, sayıları gün geçtikçe arttı.

“Bahçe dünyanın farklı yerlerinden turistlere ev sahipliği yapıyor.”

Kafasında kurguladıktan sonra işe koyulan müteşebbis Raif Demircan, zaman içinde projesini geliştirerek, hayata geçirdi. Şimdilerde sayısı yüzlerle ifade edilen çeşitte meyve ve sebzenin bulunduğu muhteşem bahçe, özellikle Arapların dikkatini çekiyor.

Arap ziyaretçilerin ülkelerine döndüklerinde memnuniyetlerini paylaşmaları sonucu, yenilerinin gelmesine de vesile yarattı. Şu anda Arap internet sitelerinde “Bursa’da nereler ziyaret edilmelidir” listesinde ilk sıralarda yer alan bahçe, şehre büyük avantaj yaratıyor.

Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam

Arap kafilesi haricinde de namı giderek arttıktan sonra, dünyanın pek çok farklı ülkesinden gelen ziyaretçilerin beğenisini toplayan yer, Bursa’nın göz bebekleri arasında sayılıyor.

“Her şey bahçemin önünde meyve satarken başladı.”

10 sene öncesinde, bahçesinin kenarında meyve satışı yaparken Arap bir kafileyle karşılaşan Demircan,  turistlere içeriyi gezdirebileceğini söyledi. Yaptıkları geziden oldukça memnun kalan Arap kafilesi, ilk kez gördükleri meyve ve sebzeleri dalından koparıp, yediklerinde büyük memnuniyet duydu. Yaşanan gelişme, müteşebbis üreticinin projeyi geliştirmesine neden oldu.

Günde ortalama olarak bin ziyaretçiye ev sahipliği yapan Demircan, senenin 6 ayında bahçenin ziyaretçilere açık olduğunu belirtti. “Özellikle Arap kafilelerinin oldukça dikkatini çekiyoruz. Giderken tekrar gelmek istediklerini ve yakınlarına ne kadar iyi vakit geçirdiklerini anlatacaklarını söylüyorlar. Nitekim her geçen sene, gelen turist sayısında artış görüyoruz. Bahçemiz, Bursa’nın en çok ziyaret edilen yerleri arasında gösteriliyor. Emeklerimin bu şekilde filizlenerek, başarıya ulaşmasından memnuniyet duyuyorum. Burada, Bursa şehrinde yetiştirilen her türlü meyve sebzeyi bulabilmeniz mümkün. En doğal ortamında üretilen mahsullerimiz, her açıdan ilgi uyandırıyor. Böylelikle şehrimizin tanıtımına da katkı sağlamış oluyoruz.”