Bursa’nın fethi resmedildi. Bursa ressamların gözünden ele alındı ve merakla beklenen sergi açıldı. İşte sergiye dair detaylar…

Tayyare Kültür Merkezi’nde Bursa’nın Fethi 693.Yılı sergisi açıldı!

Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu

Bursa’nın Fethi’nin 693.yılı. Bursa Kent Konseyi Ressamlar Çalışma Grubu tarafından kutlama yılına özel resim sergisi açıldı. Sergi Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde yer alıyor. Bursa’nın Fethi’nin bir de ressamların gözünden Bursa halkına sunulması ilk günden çok sayıda talep gördü.

Açılı yapılan sergi, çok kalabalıktı…

Konsey Başkanlarının ve diğer yönetici ve katılımcıların yer aldığı açılış, kurdele kesilerek açıldı. Çok sayıda ziyaretçinin gelmesi beklenen sergiye ilk günden ilgi yoğundu. Resimler ile Bursa’nın fethini büyüleyici şekilde anlatmış olan ressamlar da son derece heyecanlıydı. Serginin açılmasından sonra sergiye katılımın ne kadar olacağı merak ediliyor. Pek çok kişinin ilgisini çeken Bursa’nın fethi ile ilgili ressamların benzersiz dokunuşları olduğu konuşuluyor…

Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün’de açılıştaydı…

Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam Başkan Alinur Aktaş: Gayret ve samimiyetle yola devam

Evet, Bursa’nın Fethi’nin 693.yıl dönümü için gerçekleşen bu sergiye, Bursa Vali Yardımcısı Nevzat Ergün de katıldı. Katılımın beraberinde çok sayıda kişi ile konuşup, kurdele kesme merasiminde bulunan vali sergi için güzel yorumlarda bulundu.

6 Nisan 1326 yılında fethedilmiş olan Bursa için de konuşmasını yaptı. Ressamlar Çalışma Grubu’nun açmış olduğu bu sergi kapsamında yapılan açılış büyük ilgi gördü. Bursa Kent Konseyi Başkanvekili Şuayip Toprak, Ressamlar Çalışma Grubu temsilcisi Ümran Topsakal ve çok sayıda üye Bursa’nın fethi resim sergisi için yerini aldı.

Ressamlar Çalışma Grubu Ne Yapıyor?

Sadece sergi açmak değil Ressamlar çalışma grubu etkinlikleri arasında eğitim vermek de yer alıyor. Çok sayıda kişinin eğitim alması, çalışma grubunda yer alan bu alanda uzmanlaşmış olan kişiler aracılığı ile gerçekleşiyor. Bunun dışında elbette yapılan çalışmaların en iyi şekilde sergilenmesi gibi etkinler de düzenleniyor. Bursa’nın bu alanda kendini doyurması, resim alanına ilgi duyanların bu alanda profesyonel olan kişilerin resimlerini inceleyebiliyor olması büyük bir fırsat.

Tayyare Kültür Merkezi’nde olan Bursa’nın Fethi resim sergisine tüm Bursa davetli…

Kaynak : Bülten