İnegöl'e bağlı Yeniceköy Mahallesi'nde 1100 metrekarelik alanda 300 bin liralık yatırım ile sera kuran Köprülü, seranın, tarım mevzuatına uygun olarak topraksız tarım üzerinde marul yetiştiriciliği yapılabilen bir sera olduğunu belirterek, 1100 metrekare kapalı alana sahip olduğu ve 45 günde ortalama 20 bin adet ürün alındığını söyledi.

Asıl mesleği reklamcılık olan Köprülü, tarımla uğraşmak için sektör değiştirdiğini belirterek " Biraz daha bilimsel yaklaşarak ürün kalitesini arttırmak amacıyla böyle bir girişimde bulunduk. Ürünler 45 günlük periyotta yetişiyor. Akan su kültüründe ürün besini tamamen sudan alıyor. 45 gün içinde hiçbir hastalığa, hiçbir mantara, topraktan gelen bütün zararlara ve haşerelere karşı izole bir durumda. Yüzde 100 organik olarak sağlıklı yetişiyor." ifadelerini kullandı.

Bursa'da Yeni Yıl İle Birlikte Tüp Fiyatlarına Zam! Bursa'da Yeni Yıl İle Birlikte Tüp Fiyatlarına Zam!

Toprakta yetiştirilen ürünlere göre yılın tamamına yayılmış ürün yetiştirme periyodu olduğunu, İnegöl'de çiftçiler geçen yıllarda toprakta yetiştirdikleri mahsullerden maliyet ve verim açısından mağduriyet yaşadıklarını bundan dolayı bu seracılığın bölgede gelişmesinin çok faydalı olacağını düşündüğünü belirtti.

"Uygulama Bursa'da bir ilk olduğu belirten Köprülü,bundan dolayı Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesinde öğretim üyelerinden teknik destek alıyoruz dedi.

Haber: Murat ASLAN