Ramazan Öncesi Tavuk Eti Fiyatları 15 TL Yükseldi Ramazan Öncesi Tavuk Eti Fiyatları 15 TL Yükseldi

Tarımsal üretimde önemli bir yere sahip olan Bursa Yenişehir Ovası'nda çiftçiler yeni arayışlar içerisine girdi. Son yıllarda şeker pancarı, tohumluk mısır, bezelye ve taze fasulye gibi ürünlerin üretiminden umduğunu bulamayan çiftçiler, biber üretimine yöneldi.

Konuyla ilgili açıklamam yapan Yenişehir Ziraat Odası Başkanı ve Eskişehir Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Üyesi Sadi Aktaş, mevcut üretimin biber çeşitlerine kaydığını belirterek, bu sezon biber dikim alanlarının 15 bin dönümden 20 bin dönüme çıktığını söyledi.

Açıklamalarını şu şekilde sürdüren Aktaş, biber üretimindeki artışın nedeninin, geçen yıl pancar eken çiftçilerin kazanç sağlayamaması olarak gösterdi.

" Susurluk Şeker Fabrikası'na teslim edilen pancarların polar olarak adlandırılan şeker oranı 8 ile 10 arasında ölçülmüş, bu yüzden çiftçiye az ödeme yapılmıştı" diyen başkan, halbuki şeker oranındaki düşüklüğün çiftçinin hatası olmadığını, polar oranının, hava koşullarından dolayı düştüğünü ifade etti. Başkan Aktaş, " Biz de 'Çiftçi, 2019'da pancar ekmez' demiştik, dediğimiz çıktı. Mayıs'ın ilk haftası dikilen biberler Temmuz'un ilk günleri, bugünlerde dikilen biberler ise Ağustos'un son haftası hasat edilecek." şeklinde açıklamalarına son verdi.

Haber: Murat ASLAN