Bursa Orhaneli ilçesinde yaşayan Mazhar Ergin (26), 6 seneden bu yana tüm ülkeye eşek sütü satıyor. Eniştesinin babasının kanserden vefat etmesiyle birlikte işe koyulan Ergin, eniştesiyle beraber toplamda 25 eşeğin bakımını sağlıyor. Hayvanları çocuğu gibi gözetip, bakan genç; günde ortalama 4,5 litre süt elde ediyor. Eşekbaşı 300 mililitreyle 1 litre arasında süt sağıldığını söyleyen Ergin, şehir merkezinden yaptığı satışlar haricinde, internet üzerinden de satışlarını gerçekleştiriyor.

“Taleplere yetişemiyoruz.”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Mazhar Ergin (26); “6 seneden bu yana eniştemle birlikte eşek sütü satıyoruz. Eniştem babasını kaybettikten sonra bu işe başladık. Hayvanların tüm bakımıyla yakından ilgileniyoruz. Fikrin temeli, eniştemin babasının hastalığı sırasında, ona çare ararken atıldı. Eşek sütünün faydalarını o günlerde işitmiştik. Kemik erimesine, bronşite, astıma ve kansere iyi gelen bu besin, doktorlarında tavsiye ettiği bir süttür. Şu anda Türkiye’nin her iline satışımız mevcut. Satışlarımızı internet kanalıyla yapıyoruz. Almak isteyen herkes, bize bu yolla ulaşabilir. Süt dolapta durduğu zaman bozulmuyor. Bir yetişkin 1 litre sütü, 5 gün boyunca tüketebilir. Sabahları ve akşamları bir çay bardağı içilmesi tavsiye ediliyor. Eşek sütü çiğ olarak tüketilmelidir. Kaynatıldığı zaman bozulur. Bu nedenle süt kaynatılmaz.” Dedi.

Yıldırım’ın Vitrini Yenileniyor Yıldırım’ın Vitrini Yenileniyor

“Eşek sütünün faydaları saymakla bitmiyor.”

Bursa Orhaneli ilçesinde 6 yıldan bu yana eşek sütü satışı yapan Mazhar Ergin (26), sütün faydalarının saymakla bitmediğini dile getirdi. Uzmanlar sütün; boğmacaya, astıma, bronşite çok iyi geldiğini söylerken, aynı zamanda; cilt, karaciğer, kolon ve mide kanserlerine karşı da etkili olduğunu hatırlatıyor. Kemik erimesine de faydalı olan eşek sütü, bunun yanı sıra çocukların zihin ve beden gelişmelerinde önemli roller oynuyor.

Eniştesiyle birlikte hayvanlarına adeta çocuğu gibi bakan Ergin, ömrü yettiği sürece bu işe devam edeceğini paylaşıyor. İnsanlara faydalı bir iş yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen ikili, üretimlerinin ülkenin dört bir yanında hastalara çare olabileceği düşüncesinin gururunu yaşıyor.