Bursa Veysel Karani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde okuyan öğrenciler 13'ncü Uluslararası Robot Yarışması için çizgi takibi yapan robotik ile büyük beğeni topladı.

Bursa şehri eğitime verdiği önem ve sunduğu imkanlar ile adından sıklıkla söz ettirmeye devam ediyor. Bu anlamda Bursa'da eğitim faaliyetine 2011 yılında başlayan Veysel Karani Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Elektrik-Elektronik Bölümü öğrencileri, 13'ncü Uluslararası Robot Yarışması için çizgi takibi yapan robotik araç üreterek tüm ilgiyi üzerlerinde topladılar.

Otomotiv Lisesi Öğrencileri TOGG’la Buluştu Otomotiv Lisesi Öğrencileri TOGG’la Buluştu

Okulda eğitim sunulan 3 bölümden biri olan Elektrik-Elektronik bölümü okulun açılmasının ardından hızlı ve geleceğe dönük çalışmaları ile okulda büyük bir taktir topladığı ifade ediliyor. Elektrik-Elektronik bölümü öğrencileri 2012 yılından itibaren bölüm öğretmeni Ufuk Bengi liderliğinde çeşitli robot ve yazılımları üreterek hem kendilerini geliştirmeyi hem de hayallerini gerçeğe dönüştürme fırsatı yakaladılar. Geçtiğimiz günlerde ise 20 kişilik ekiple birlikte çizgi takibi yapan robot geliştiren bölüm öğrencileri ile öğretmeni Ufuk Bengi, 10-12 Nisan tarihleri arasında Samsun'da yapılacak olan 13'ncü Uluslararası Milli Eğitim Bakanlığı Robot Yarışmasına hayli iddialı bir şekilde katılıyorlar.

Robotlar Tamamen Öğrencilerin Üretimi

Dur durak bilmeden 20 öğrencisiyle birlikte önlerindeki yarışmanın son hazırlıklarını gerçekleştirdiklerini ifade eden Elektronik Öğretmeni Ufuk Bengi yaptığı açıklamada, '’Okulumuz yeni bir okul olduğu için ilk başlarda Bursa’da tanınmayan bir okul olmamız dolayısı ile oldukça zorluk çektik. Okul yönetimi olarak bu tanınma oranını arttırmak amacıyla robotik çalışmalara ağırlık verme konusunda fikir birliğine vardır. Hem öğrencilere hobi oluşturduk hem de yarışmalarda dereceye girerek okulumuzun ülke genelinde tanınmasını sağladık. Robotlarımızın hepsi öğrencilerimizin üretimi olup tüm olanakları kendimiz sağlıyoruz. Bundan sonra inanıyorum ki imkânlar anlamında Bursa halkı bizden desteklerini esirgemeyeceklerdir.

Hedef Birincilik

Liseye öğrenimine başladığı sıralarda ilgisini elektronik bölümünün çektiğini ve bu sebeple bu bölümü seçtiğini ifade eden 11'nci sınıf öğrenci Hasan Sevim konuşmasında, 'İlk olarak burada teknik işleri öğrenerek başladık. 11'inci sınıfa geçtiğimde Ufuk hocamızla tanışmamız ile birlikte bizim için çok güzel bir süreç ortaya çıktı. Robotların kalibrasyonunu yaptıktan sonra piste bırakıyoruz. Yazılan kodlara uyup uymadığını kontrol ediyoruz. Bu anlamda robotumuz gerçekten oldukça başarılı bir iş çıkarıyor. Umuyorum ki yarışmada ilk sırayı bizim Bursa robot projemiz alacak.’’ İfadelerini kullandı.

Kaynak: DHA