Bursa narkotik ekipleri, uyuşturucu ticareti yaptıkları suçundan 13 kişiyi gözaltına aldı.

Bursa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, düzenledikleri operasyonla 13 kişiyi gözaltına aldı. Operasyon Narkotiğin 4 kişinin uyuşturucu madde kullandıklarını tespit etmesiyle birlikte başladı. İsimleri verilmeyen şahıslar, ekiplerce evlerine baskın düzenlenerek gözaltına alındı. Yapılan derinlemesine incelemeyle söz konusu 4 uyuşturucu kullanıcısına, uyuşturucu madde sattığı öğrenilen 13 kişi belirlendi. Satıcı olduğu tespit edilen; S.G, V.T, M.T, İ.T, M.S, F.Y, E.E, K.Ç ve M.Y ele geçirildi.

“Yakalanan şahıslara düzenlenen aramalarda, uyuşturucu madde ele geçirildi.”

Narkotik ekipleri, zehir tacirlerine göz açtırmamaya devam ediyor. Aldıkları ihbarları değerlendiren ve şüpheli gördükleri şahıslara operasyon düzenleyen ekipler, başarılı işlere imza atıyor.

Gençlerin sağlığını hiçe sayan uyuşturucu satıcılarına vurulan darbeye bir yenisi de Bursa’dan geldi. Bursa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tespit ettikleri 4 uyuşturucu kullanıcısından yola çıkarak, operasyonu derinleştirdi. Satıcılara ulaşan ekipler, ilgili şahısları gözaltına alarak, üst araması yaptı.

Operasyon sırasında yakalanan 13 kişiye yapılan aramalarda, uyuşturucu maddeler ele geçirildi. Gözaltına alınan şahısların üstlerinde ve arabalarında yapılan aramalar sonucu; satışa hazırlandığı belirlenen paketlenmiş 60 gram esrar, satışa hazırlandığı belirlenen paketlenmiş 15 gram metamfetamin, kannabinoid, 5110 Türk Lirası ve satışlarda kullanıldığı düşünülen hassas terazi ele geçirildi. Aramalarda ele geçirilenlere, Bursa Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince el konuldu.

“Yakalanan 4 uyuşturucu kullanıcısı ve satıcıları hakkında işlem yapıldı.”

Operasyonun başlangıcını oluşturan ve isimleri verilmeyen 4 uyuşturucu kullanıcısının, “madde satın almak ve ya bulundurmak” suçundan işlem gördüğü bildirildi.

Zehir taciri operasyonunda satıcı olarak ele geçirilen S.G, olayla ilgili olarak mahkemeye çıkarıldı. Çıkarıldığı mahkeme sonucu tutuklanan şahıs, cezaevine gönderildi.

Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek Bursa'da beyin ölümü gerçekleşen kişinin organları 6 hastaya nakledilecek

Verilen bilgilere göre, operasyonda ele geçirilen diğer 8 sanığın emniyette sorguları devam ediyor.

“Narkotik gençleri, zehir batağına düşmemeleri gerektiği konusunda uyarıyor.”

Narkotik ekipleri ve uzmanlar, gençlerin akıl almaz yöntemler kullanılarak uyuşturucu batağına sürüklendirildiklerini ve kullanmaya başladıktan sonrada hayatlarında oldukça üzücü kayıplar yaşadıklarını hatırlatıyor. “Bir kere kullansam bir şey olmaz.” Mantığının tehlikesine dikkat çeken uzmanlar, gençlere maddeden mümkün olduğunca uzak durmalarını söylüyor.

Kaynak: Bültenler