Mudanya Belediyesi pazar kurulma gününü pazar gününden hafta içine alma kararı sonucu pazarcı esnafı eylem yaptı. Pazarın açılma gününün değişmesinden dolayı iş yapamadıkları gerekçesiyle kararı kabul etmeyen esnaf, bugün tezgah kurmak için pazar yerine geldi. Pazar yerinin kapıları belediye kamyonları ile kapatıldığını gören esnaf pazara giremedi. Kapalı pazar yerinin bulunduğu caddeye tezgah açan esnaf durumu protesto etti.  Pazar esnafı ellerinde bulunan ürünleri ateşe vererek tepkisini gösterdi. Bu sırada bir esnafta rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı.

Turizm Yatırım Forumu 2023 İstanbul'da düzenlendi Turizm Yatırım Forumu 2023 İstanbul'da düzenlendi

Alınan bu kararla ilgili açıklama yapan esnaflar, belediyenin almış olduğu bu kararın hukuksuzca olduğunu belirterek, "Bu pazar 12 yıllık pazar, biz kendi paramızla bu yerleri satın aldık. Şu anki başkan buradaki trafiği bahane ederek pazarı hafta sonu açtırmadı" dediler.

Başkanın bu kararı sosyal medya hesabından yayınladığını söyleyen pazarcılar, " Böyle diktatörlük olur mu" diyerek, bu durumdan müşterilerin de rahatsız olduğunu, herkesin AVM'lerden alışveriş yapamadığını, insanların ekonomik durumunun ortada olduğunu, kendilerinin kaliteli malı insanlara ucuza sunduklarını söyleyerek, "Bu pazar gününü hafta ortasına aldığın zaman çalışan insanlar alışveriş yapamıyorlar" ifadelerini kullandılar.

Pazar esnafı atmış oldukları sloganlarla Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'ı dertlerini dinlemek ve sorunlarına çözüm bulması için pazar alanına davet ettiler. 

Haber: Ömer KAYA