Bursalı girişimci tarafından Ukrayna'dan getirtilen koyunlara doğum oranlarından dolayı büyük rağbet var. Bu koyunlar beşiz doğurma özellikleri nedeniyle alanları zengin ediyor. Bu koyunlara ait özellikleri üreticilerle paylaşan Aydın, Türkiye'nin her yerinden gelen taleplere yetişemiyor.

Daha önce yapmış olduğu tekstil işinde iflas eden Mustafa Aydın, uzun bir araştırma sonucu Ukrayna'dan 14 ayda iki kez doğum yağan ve her doğumda 5 taneye kadar yavrulayan Romanov cinsi bu koyunlardan aldı.

Ukrayna'dan ilk seferde 100 tane koyun getiren Mustafa Aydın, bu koyunlardan 14 ay sonunda 500 tane yavru aldı. Bu imkanı yaptığı tanıtımlarla üreticilere anlatan Aydın, Türkiye'nin her yerinden gelen taleplere yetişemiyor.

Bu koyunlardan almak için insanlar 4 ay önceden sıraya girmek zorunda kalıyor. Ülkemizde küçükbaş hayvancılığı yaygınlaştırmak için bu cins koyunların büyük katkısı olacağını belirten Aydın, "2016 yılında Ukrayna'dan 100 anaç Romanov koyun getirdik. Bu koyun 14 ayda iki kez üçüz veya dördüz kuzu doğuruyor. Küçükbaş hayvan ülkemizde yeteri kadar olmadığı için ithal hayvanla sıkıntıyı halletmek istedik. Nadir de olsa bu koyunların beşiz ve altız da doğurduğu oluyor. Bu koyunun ithalatını yapıyoruz. Biz Romanov koyunların kuzularını satıyoruz. Aşırı talepten dolayı almak isteyenler 4 ay beklemek zorunda kalıyor. Bu koyunları Türkiye'nin bütün vilayetlerine sattık. Ülkemizin iklim şartlarına uyum sağladı" şeklinde konuştu.

Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor! Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor!

bursada-yetistirilen-koyunlara-buyuk-ragbet-var2.jpgbursada-yetistirilen-koyunlara-buyuk-ragbet-var3.jpg

Kaynak : İHA