Mazlumder; Halkın Seçimine Saygı Duyulmalıdır Mazlumder; Halkın Seçimine Saygı Duyulmalıdır

Olayda, 60 yaşındaki Mustafa Toğrul olay yerinde hayatını kaybederken, 65 yaşındaki Ali Kesel ise ağır yaralandı.

Bursa Nilüfer’e bağlı Konaklı Mahallesi'nde yaşanan olayda, 2013 yılında yaşanan ölümlü trafik kazasına karışan ve sonrasında hapis cezası alan Rüstem Özay, kısa bir süre önce tahliye oldu. Özay, cezaevinde olduğu sırada, Mustafa Toğrul ile Ali Kesel Özay tarafından tarlasının izinsiz bir şekilde ekilip biçildiğini öğrendi. Akşam saatlerinde mahalle meydanında karşılaşan taraflar arasında tartışma çıktı. Yaşanan tartışma esnasında, Rüstem Özay, yanında bulunan tabanca ile Toğrul ve Kesel'e ateş etti. Ateş sonucu vücuduna 3 kurşun isabet eden Toğrul olay yerinde hayatını kaybederken, Ali Kesel de ağır yaralandı. 

Olayda yaralanan Ali Kesel ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, Rüstem Özay, olay yerinden kaçtı. 

Otomobili ile olay yerinden kaçan Özay, polis ekiplerince yakalanarak jandarmaya teslim edildi. Zanlı, jandarmada verdiği ifadesinde, Ben cezaevindeyken 1,5 dönümlük tarlamı ekip biçmişler. Bana kira vermediler, tarlamı da terk etmiyorlardı. Köy meydanında ileri geri konuşunca silahımı çektim ve ateş ettim” ifadelerini kullandığı öğrenildi.

Haber: Ömer KAYA