Mustafakemalpaşa'da geçen yıl işlenen cinayetle ilgili olarak süren mahkeme süreci son sona erdi ve zanlı hakkında karar verildi. Levent Fidan isimli vatandaşı tabancayla vurarak öldürdüğü iddiası ile tutuklu yargılanan Mehmet Karakuş 13 yıl 4 ay hapse mahkum edildi. 

Geçen yıl Mart ayında Mustafakemalpaşa ilçesi Şeyhmüftü Mahallesi'nde meydana gelen olayda, evli ve 2 çocuk babası Levent Fidan, iş yerine gittiği Mehmet Karakuş ile tartıştı. Tartışma esnassında Karakuş, tabancasını çekip, Fidan'a ateş etti ve ağır yaraladı. Olay yerine çağrılan ambulansla Levent Fidan, Mustafakemalpaşa Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı fakat  kurtarılamadı. Olay sonrası Mehmet Karakuş polise teslim oldu. Karakuş hakkında yapılan  işlemlerin ardından çıkarıldığı  mahkeme tarafından tutuklandı.

Mehmet Karakuş hakkında Bursa 7'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde,  'adam öldürmek' suçundan ömür boyu hapis cezası istemiyle devam eden davanın  karar duruşması yapıldı. Duruşmada sanık avukatı, öldürülen Levent Fidan'ın eşi Merve Fidan ve avukatı da hazır bulundu. Karar duruşmasında Karakuş "Eşlerimiz arasında benim uyuşturucu hap kullandığım dedikodusu çıkmış. Levent'i bu konuda uyardım. Aramızda tartışma çıktı, sonraları beni tehdit etmeye başladı. Olay günü iş yerimin arka kapısına gelip, tehditler savurdu. İçeriye girmeye çalıştı. Ben de korkutmak amacıyla silahımı çıkarıp kapının arasından namluyu yere doğrultup ateş ettim. 'Ah' sesi duydum. Silahımda 6 mermi daha vardı, ateş etmedim. Olay yerine ambulans geldi ve hastaneye kaldırdılar. Öldüğünü öğrenince çok üzüldüm, pişmanım" şeklinde konuştu.

Karar duruşmasında söz alan Levent Fidan'ın eşi Merve Fidan, şikayetini geri aldığını beyan etti. Sanık avukatları da Karakuş'un , suçu tahrik altında işlediğini belirtti. Sanık Mehmet Karakuş, son sözünde, "Allah böyle bir olayı kimsenin başına vermesin. Benim de rahmetlinin de çoluk çocuğu var. Eşi, şikayetini geri aldı. Aile büyüklerim elinden geleni ailesine yapacaktır. Aramızda husumet yoktur. Pişmanım " dedi.

Duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, sonrasında tutuklu sanık  Karakuş'u ömür boyu hapis cezasına mahkum etti. Meydana gelen olayın  tahrik altında işlendiğine hükmeden mahkeme,  Karakuş'un mahkemedeki iyi hali de dikkate alarak, cezayı 13 yıl 4 aya indirdi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

Haber: Murat ASLAN