Ayşegül Kapusuzoğlu isimli 29 yaşındaki kadını öldüren kişinin daha önce de kendi babasını ve arkadaşını öldüren 48 yaşındaki Bülent Çiftçioğlu olduğunu tespiti sonrası yürütülen soruşturma tamamlandı.

Katil zanlısı hakkında 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, ayrıca 'yağma' suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek davada, zanlı hakim karşısına çıkacak.

Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) İçin Güç Birliği Türkiye Emekli Uzman Çavuşlar Derneği (TEMUD) İçin Güç Birliği

Bursa Nilüfer’de Çalı Barajı civarındaki ormanlık alanda 2009 yılında yaşanan olayda, baraj göleti civarında hurda toplayan M.K. isimli vatandaş, yakılmış bir kadın cesedi buldu. Yapılan ihbar sonrası olay yerine gelen jandarma ekipleri, bulunan cesedin Ayşegül Kapusuzoğlu isimli kadına ait olduğunu tespit etti. Ceset üzerinde yapılan otopside, kadının 16 bıçak darbesiyle öldürüldüğünü ve sonrasında da cesedin ateşe verildiği belirlendi.

Yaklaşık 10 yıl boyunca 'faili meçhul' kalan cinayet dosyası geçtiğimiz mart ayında emniyet ekiplerince yeniden açıldı. Adli Tıp Kurumu’nun raporlarını inceleyen ekipler, ceset üzerinde bulunan 2 erkeğe ait doku örneklerini, polis kriminal laboratuvarında inceleterek, doku örneklerinden birinin Bülent Çiftçioğlu'na ait olduğunu belirledi. Daha sonra şüphelinin 10 yıl önceki telefon görüşmeleri incelenerek, Çiftcioğlu'nun cinayet işlediği tarihten önce Ayşegül Kapusuzoğlu ile görüştüğü tespit edildi.

Olayla ilgili cinayet bürosu polisleri, şüpheliyi yakalamak için çalışmalarına devam ederken, katil zanlısının 1990 yılında öz babasını öldürdüğü için cezaevine girdiğini, tahliyesinden sonra da 2012 yılında Zonguldak Ereğli’de arkadaşı Hasan Kıyar'ı 28 bıçak darbesiyle, öldürdüğünü belirledi. Şahsın bu cinayetten dolayı ömür boyu hapis cezası aldığı ve Zonguldak'ta cezaevinde olduğu öğrenildi. 

Katil zanlısı, bulunduğu Zonguldak’taki cezaevinden Bursa Adliyesi'ne getirilerek, Bursa 4'üncü Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk edildi. 
Burada, "Kimseyi öldürmedim" diyerek, suçlamayı kabul etmeyen zanlı, 'Kasten adam öldürmek' suçundan tutuklandı.

Olayla Alakalı Soruşturma Tamamlandı

Cinayetle ilgili olarak, Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma tamamlandı ve iddianame hazırlandı. Söz konusu iddianamede Bülent Çiftçioğlu ile ilgili 'kasten öldürmek' suçundan ağırlaştırılmış müebbet, 'yağma' suçundan da 15 yıla kadar hapis cezası istenirken, iddianame Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nce de kabul edildi. Katil zanlısı Bülent Çiftçioğlu, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak.

Haber: Murat ASLAN