Bursa'da Belediye Otobüsünde Su Borusu Patladı Bursa'da Belediye Otobüsünde Su Borusu Patladı

Cumhuriyet savcısının temyize gitmesi üzerine devreye giren Yargıtay 19. Ceza Dairesi, kararı bozarak kaçak sigara taşıyan kamyon şoförünün hapis cezasına mahkum edilmesi gerektiğine hükmetti.

Kaçak sigara taşındığı yönünde gelen ihbar üzerine harekete geçen Emniyet Müdürlüğü ekipleri, durdurulan bir kamyonda tam 16 bin karton kaçak sigara yakaladı. Olayla ilgili çok sayıda şahıs hakkında dava açıldı. Kaçak sigarayı temin edenler hapis cezasına çarptırılırken,  Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, "Kolilerde terlik olduğunu biliyordum" diye kendini savunan kamyon şoförünün ise beraatine hükmetti. Verilen bu karara cumhuriyet savcısı itiraz edince devreye Yargıtay 19. Ceza Dairesi girerek, Asliye Ceza Mahkemesinin kamyon şoförü ile ilgili verdiği beraat kararını bozdu.

Yargıtay kararında şu ifadelere yer verildi:

"Sanığın sürücülüğünü yaptığı kamyonda yapılan aramada 16 bin karton bandrolsüz sigara ele geçirilmiştir. Sanığın, 'bir iş yerinden kolilenmiş olan ve kontrol ettiğinde içerisinde terlik olduğunu gördüğü yükü teslim aldığı' şeklindeki suçtan kurtulmaya yönelik ve dosya kapsamıyla uyuşmayan savunmasına itibar edilerek atılı suçtan mahkumiyeti yerine yazılı şekilde beraatine karar verilmesi kanuna aykırıdır. Mahkeme kararının bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir."denildi.