Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor! Bursa Basın: Bursa Haberleri ile Kentin Nabzını Tutuyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan korona virüsü ülkemizde de etkisini sürdürüyor. Kutsal topraklarda bulunan umreciler korona virüsten dolayı Sağlık Bakanlığı tarafından ülkeye getirilmiş ve Ankara'da karantina altına alınmıştı.

Ankara'da 17 gün karantina altında tutulan umreciler evlerine dönmeye başladı. Ankara'dan 70 İnegöllü umreci terminale geldi. Bu esnada giriş çıkışlar kapatılarak içeriye kimse alınmadı. Görevlilerce içeriye alınan umreciler sağlık kontrollerinden sonra bilgileri alınarak evlerine gönderildi. Ancak umreciler evlerinde 14 günlük daha karantina altında kalacak. 

Umreden gelen vatandaşlar karantina altında oldukları yurtlardaki şartların çok iyi olduğunu her hangi bir sıkıntı yaşamadıkları söyleyerek, "Allah devletimizden razı olsun gerçekten kaldığımız yurtlar çok güzeldi. Bizleri en güzel şekilde ağırladılar her hangi bir sıkıntı yaşamadık. Bazı umrecilerin test sonuçları pozitif çıktı. Bilim Kurulu yaptığı değerlendirme sonucu sonuçları negatif çıkanların evlerine gönderilmeleri kararlaştırıldı. Ancak 14 gün evde karantinada kalma şartıyla. Çok şükür geldik evlerimize. 14 gün boyunca karantinada kalacağız. Burada herkese seslenmek istiyoruz. Lütfen herkes evinde kalsın ailesini milletini ve devletini seviyorsa" ifadelerini kullandılar.