2023 yılında yaklaşık 70 milyar dolar gelir beklenilen turizmde Bursa bu pastadan hak ettiğini alamıyordu. Yeni yapılan yatırımlarla büyük pastanın içinde olunması bekleniyor. Şehrin sahip olduğu tarihi, kültürel ve doğal değerler sayesinde büyük gelir elde etmeyi düşünen Büyükşehir Belediyesi ilk olarak konaklama üzerinde yoğunlaşacak. Osmanlı ve farklı medeniyetlerin izlerini taşıyan Bursa şehrinin sosyal kültürel yapı ve tarihsel özelliklerini turizm çatısı altında bütün dünya ile buluşturmayı hedefleyen belediye ayrıca fuar sayısının da arttırılacağını açıkladı. Mudanya Güzelyalı ve Kumyaka marinaları le yatırımlara başlayan Bursa yakın zamanda adından söz ettiren turizm bölgelerinden biri olmayı planlıyor.

Yeni Nesil Şehir Turizmi

5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı 5. Mudanya Kitap Fuarı açıldı

Her ilçenin durumuna göre farklı yol haritaları belirleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, nüfusu 50 binin altında bulunan İznik, Orhaneli ve Keles ilçelerini sakin şehir planıyla turizme kazandırmayı planlıyor. Dünyaca ünlü kurum Cittaslow'a üyelik için gerekli kriterleri yerine getiren Bu ağ içerisine dahil olarak adından söz ettirmeyi düşünüyor.

Müslümanlar ve Hristiyanlar için önemli inanç merkezlerinden biri olan İznik İlçesi'nin Unesco Dünya Mirası Aday Listesi'nden asil listeye alınması için çalışmalarda sürüyor. Bu hedef doğrultusunda İznik'in turizmde önemli bir mesafe elde edeceği düşünülüyor.

Sanayi ve ihracat şehri olarak bilinen Bursa turizm parametreleri anlamında da değerlerini en verimli şekilde ele alıyor.Başkan Aktaş, "Özellikle turizm alanında çalışmalarımıza başladık. Şehir yapısından varana kadar birçok parametreyi ele almaya başladık. Bursa'yı dünyanın dört tarafında bilinir hale getirmek için çalışmalarınız hızla devam ediyor." diye konuştu.

Termal Turizm Canlandırılacak

Termal kaynakların verimli olarak kullanılması için önemli çalışmalara imza atmayan başlayan Büyükşehir belediyesi Harmancık'ta sıcak su yetkisini almayı başardı. Bölgeye büyük bir termal tesis çalışmalarına devam eden kurum yakın zamanda inşaata başlamayı planlıyor. Bölgede yapılan çalışmaları yap-işlet-devret modeliyle yapmayı planladıklarını açıklayan Başkan Aktaşşu anda gelecek projeleri detaylı olarak incelediklerini aktardı.