Söz konusu kaza, Bursa Yıldırım'a bağlı Maltepe Mahallesi'nde yaşandı. Yaşanan kazayla ilgili elde edilen bilgilere göre, Manisa'dan Bursa'ya tuğla getiren Fatih Demirel kullanmış olduğu 45 LJ 224 plakalı kamyon, 3. Çoruh Sokakta yokuş aşağıya inerken freni boşaldı. Bunun sonucunda tonlarca ağırlıktaki kamyon, sokak üzerindeki bir evin bahçesine girdi ve yan yattı.

Yaşanan kazada şoför Demirel aracın kabin kısmında yaralanırken, kamyonun daldığı evde ikamet eden 6 yabancı uyruklu vatandaş o esnada sahur için hazırlık yapıyordu. Kaza yaşandığı sırada ev halkı ayakta olduğu için olası bir facianın önüne geçilmiş oldu. Aracın eve çarpmasının etkisiyle meydana gelen sesi duyan mahalle sakinleri olayı polis, sağlık ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

kamyon-eve-daldi.jpg

Mahallelinin kamyonda mazot kaçağı olduğu için sürücüye yaklaşamadığı kamyondan Demirel kendi imkanlarıyla kurtuldu. Kaza yerine gelen sağlık ekiplerince tedavi altına alın sürücü Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.

Mazot kaçağından dolayı ekipler, çevrede güvenlik önlemi alırken yola devrilen tuğlaları kaldırmak için çalışma başlatıldı.

surucu-yaralandi.jpg

Kamyon sürücüsü Fatih Demirel'in olay yerinde verdiği ilk ifadede Turgutlu'dan Bursa'ya tuğlaları getirdiği, navigasyon cihazının yönlendirmesi sonucu bu sokağa getirdiğini, yokuş aşağıya inerken kamyonun freninin boşaldığını ve evin duvarından içeriye girdiği söylediği öğrenildi.

Kamyonun daldığı evin sakinlerinden Hasan Elhalid yaşadığı şoku şu şekilde anlattı, "Evde otururken kamyonun sesini duydum. Sesi duyar duymaz çocuğu yanıma alıp hemen kaçtım ve kendimi dışarıya attım " ifadelerini kullandı.

Yaşanan kazayı o an gören Fethi Turgut, kamyonun önce yukarı çıktığını, adresi bulamadığından galiba tekrar geri döndüğünü. Geri döndüğü sırada freni boşaldığını ve hızlı bir şekilde duvara vurarak durabildiğini belirtti. Turgut açıklamasında, " biz o korkuyu atlattıktan sonra kamyona koşarak sürücüye baktığımızda sürücüden ses geldiğini duyduk. Biz araca yaklaşamadığımız için şoför kendi imkanlarıyla kamyondan çıktı." ifadelerini kullandı.

 

Yıldırım’ın Vitrini Yenileniyor Yıldırım’ın Vitrini Yenileniyor

Haber: Murat ASLAN