Bursa Kestel’de yaşanan olayla ilgili olarak elde edilen bilgiye göre, Turan Mahallesi'ndeki bir şantiyeden H.C. isimli vatandaşa ait çekici TIR ve dorse çalındı. Yaşanan hırsızlık hadisesini araştıran jandarma ekipleri, daha öncede bu bölgede bu tarz olayların yaşanmasından dolayı özel bir ekip oluşturdu. Kurulan bu özel ekip, geniş çaplı bir alanda MOBESE/PTS kayıtlarını inceledi ve çalınan TIR’ı Osmangazi ilçesinde buldu. 

Hırsızlık yapan şahısların çalınan aracın yanına tekrar gelme ihtimaline karşı ekipler, söz konusu bölgeye sivil ekip gönderdi. Bölgede görevli olan ekipler, çalıntı aracın yanına gelen İ.E. ve K.A.'yı kıskıvrak yakalayarak gözaltına aldı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı Bursa Valisi Mahmut Demirtaş Göreve Başladı

Gözaltına alınan şüpheliler İ.E. ve K.A. jandarma ekipleri tarafından yapılan sorguda suçlarını itiraf etti. Diğer taraftan hırsızlığa karıştığı belirlenen S.Y. ve M.A.’nın yakalanması için çalışma başlatıldı. Bu şüphelilerden S.Y. gözaltına alınırken, M.A.'nın yakalanması için çalışmalar sürüyor. 

Ayrıca çalınan dorsenin Panayır'da hurdacılık yapmakta olan H.H.A.'ya satıldığı belirlenirken, H.H.A.’ya hırsızlık malı satın alma suçundan işlem yapıldı. 

Haber: Murat ASLAN