Özel Haber / Murat ASLAN 31 Martta yapılacak yerel seçimler Bursa Büyükşehir Belediyesi için daha önce yaşanmamış bir rekabete sahne olacağı ifade ediliyor.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için kritik bir döneme girildiği görülüyor. 31 Mart yerel seçimlerine 2 haftadan daha az bir süre kalan rekabetin en fazla yaşandığı ve hissedildiği yerlerin başında Bursa geliyor. Bu anlamda Millet ittifakının desteklediği CHP adayı Mustafa Bozbey ile Cumhur İttifakının desteklediği Ak Parti adayı Alinur Aktaş arasında kıyasıya bir rekabet yaşanıyor.

Şimdiye kadar yapılan anketlerin bazılarında CHP adayı Mustafa Bozbey bazılarında ise Ak Parti adayı önde görünürken tüm anketlerin ortak noktası ise iki aday arasında farkın çok az olduğu ve sonucu kararsız seçmenlerin belirleyeceğidir. 

2014 Bursa Yerel Seçimleri Ak Parti İçin Çok Rahat Geçmişti

Bursa yerel seçimleri için yaşanan bu tablo son dönemlerde hiç yaşanmaması sebebi ile oldukça dikkat çekici olarak görülüyor. Çünkü 2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Bursa Büyükşehir Belediye başkanlığını Ak Parti aldığı 49,6 oy oranı ile en yakın rakibi CHP’nin yaklaşık 21 puan önünde oldukça rahat bir şekilde kazanmıştı. Son yerel seçimde bu kadar büyük fark var iken ve MHP ile yapılan ittifak sonucunda MHP’nin aday çıkarmaması ile normalde Ak Parti’nin Bursa’yı çok rahat kazanacağı ifade ediliyordu. Çünkü son yerel seçimlerde MHP yüzde 15 civarında bir oy almıştı.

31 Martta yapılacak yerel seçimlerde rekabetin bu denli büyük olmasının ardında CHP’nin isabetli aday seçimi, son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntıların önemli bir payı olduğu görülüyor. Seçimler öncesinde en net şekilde belli olan bir konu var ise hangi partinin adayı seçilirse seçilsin farkın oldukça az olacağı yönündedir.

AK Parti Kararsızlara Güveniyor

Muharrem İnce Bursa'da Ziyaretlerde Bulundu Muharrem İnce Bursa'da Ziyaretlerde Bulundu

Ak Parti ise birçok yerel ve genel seçimde olduğu gibi kararsız seçmenlerin seçimde kendilerine yöneleceklerini ve bu sayede tahmin edilenin aksine daha rahat bir şekilde belediye başkanlığını alacaklarını iddia ediyorlar. Tarihe baktığımızda ise seçimlerin yaklaşması ile birlikte AK Partinin hem yerel hem de genel seçimlerde oylarının arttırdığı görülüyor. Bu sebeple durum her ne olursa olsun Bursa için yapılacak bu yerel seçim son dönemde görülmemiş bir rekabette yaşanacağı olası görünüyor.